Strömförbrukning

Första testet är ett för att se hur hög effekt som en SSD drar när den är i vila. Detta är kanske det absolut viktigaste av alla eftersom SSD-enheten spenderar majoriteten av tiden i vila. Så om du ska ha en SSD i en laptop bör du titta på de enheterna som är högst upp här. De här testerna utfördes på vårt vanliga testsystem (desktop) med HIPM+DIPM (Host/Device Initiated Power Management) aktiverat. Det betyder att Device Sleep (devslp) inte är aktiverat då det endast fungerar på bärbara datorer.

WD Green är tänkt som en budgetenhet och eftersom den är ”grön” så är den också tänkt att vara energisnål och vara snäll mot miljön. Ja, här har WD i alla fall lyckats bra då WD Green är en av de absolut strömsnålaste enheterna som vi någonsin har testat. Tittar vi på energieffektiviteten i NHSB Office, så är den riktigt bra. Det betyder att WD Green 240GB är den enhet som drar minst ström för att utföra det jobb som krävs av det testet. Bra jobbat WD!

Innehåll

6
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
FroisGustav Gagerch he Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Frois
Medlem
Frois

Är det på den nivån att man lika gärna kan köpa en WD Blue WD10EZEX 64MB 1TB för mindre pengar om man ska bygga en stationär?

Medlem
Olle P

Exakt! Visserligen är min uppfattning att för en stationär dator behövs minst 2TB lagringsutrymme, men frågan är då om man ska köpa en liten billig SSD *också*, eller låta bli.

Hur presterar dessa SSD i förhållande till en vanlig HDD på 2TB?
Hur stor är den upplevda prestandaskillnaden (gentemot HDD och ”snabba” SSD) vid vanlig användning, dvs tid för att starta datorn, starta program, spara enstaka mindre filer, etc.

Frois
Medlem
Frois

Någon som har ett svar? Gustav?

Frois
Medlem
Frois

Tack för svar!
Ska testa den, 499:- för en 240GB kan det vara värt. För 841:- hade jag avstått.