Dåtidens, nutidens och framtidens gränssnitt?

PCI Express har funnits i snart 17 år och har blivit en standard anammad av industrin i sin helhet. Sedan finns det speciallösningar där kommunikation mellan enheter sker på annat vis än endast PCIe, men för konsumenter är det sällan något sådant används.

Hur ser då framtiden för gränssnittet ut? Organisationen bakom gränssnittet arbetar hårt med att färdigställa framtida generationer med jämna mellanrum. Dessa kommer med allt högre specifikationer och således framtiden för PCIe ljus ut.

Det finns däremot ingenting som säger att ett nytt gränssnitt inte kan dyka upp från ingenstans och lyckas bli industrins favorit. Dock har allt fler produkttyper anpassade för PCIe börjat dyka upp under de senaste åren. Något som tyder på ett välmående gränssnitt som blir alltmer populärt och hårdvarutillverkare som ser dess potential.

Dagsläget pekar mot att PCIe kommer att hänga kvar under en lång tid. Svårigheterna med att införa nya standarder tillsammans med PCI Special Interest Groups hårda arbete gör gränssnittet mer än slagkraftigt trots sin ålder.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid