Den norska elektronikkjedjan Komplett meddelar idag att man köper upp svenska återförsäljaren Webhallen, ett av de bolag som lyckats bäst på en annars mycket krävande svensk marknad. Webhallen blir en självständig division i Komplett Group och bibehåller sitt huvudkontor i Stockholm.

Svenska Webhallen har idag 145 medarbetare i 10 fysiska butiker och har under det senaste året noterat en omsättning på 873 miljoner kronor. Det som lockat den norska elektronikkjedjan är det faktum att Webhallen plockat olevinjemarknadsandelar och registrerat en tillväxt kontinuerligt de senaste åren.

– De tar marknadsandelar och har haft en tillväxt på i genomsnitt 18 procent per år de senaste fem åren. Den prestationen imponerar på oss, inte minst med tanke på att Sverige är en mycket krävande marknad med stor konkurrens, säger Ole Vinje, koncernchef i Komplett Group.

Komplett har för avsikt att stärka sin position i Sverige och Skandinavien ytterligare och har nu beslutat sig för att köpa samtliga aktier i Webhallen från den franska ägaren Pixmania. Under det senaste räkenskapsåret 2012 gjorde Webhallen en vinst på 18 miljoner kronor och den svenska återförsäljaren är positiva till affären.

– Vi är mycket glada och stolta över att bli en del utav Komplett-familjen. Med våra gemensamma kunskaper, målgrupper och resurser kommer vi att kunna bli än mer konkurrenskraftiga, och fortsätta vår nordiska expansion. För trogna kunder som följt oss genom åren kan jag meddela att vi givetvis kommer att fortsätta med framgångskonceptet som tagit oss dit vi är idag, men med bättre förutsättningar än tidigare för att förverkliga våra mål, säger Wilhelm Sporrong, COO på Webhallen.

Affären förväntas bli klar under maj månad och prislappen sägs ligga runt 140 miljoner kronor.

Relaterade artiklar:

Annons

16
Leave a Reply

Please Login to comment
16 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
TintinWebhallenViking1962Mean MachineKingsthrone Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

NEJ!!! va f*n. Webhallen är min absoluta favoritbutik. Ni köper inte upp Webhallen era j***a norrbaggar!!!! Finns snart bara två butiker att välja på som är stora i det här landet. Vart är världen på väg 🙁

Sebastian Hjorth
Gäst
Sebastian Hjorth

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Webhallen
Gäst

Hej allihopa!

Vi vill hoppa in och förtydliga:

Webhallen har som företag en väldigt stark personlighet. Denna personlighet (och de människor som ligger bakom den) kommer att kvarstå, precis som förut.
Webhallen som varumärke kommer att kvarstår, precis som förut.

Den stora skillnaden är att vi nu har en mycket, mycket stark skandinavisk aktör i ryggen.

Med andra ord: både för oss och våra kunder finns det bara fördelar här.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”Webhallen”]Hej allihopa!

Vi vill hoppa in och förtydliga:

Webhallen har som företag en väldigt stark personlighet. Denna personlighet (och de människor som ligger bakom den) kommer att kvarstå, precis som förut.
Webhallen som varumärke kommer att kvarstår, precis som förut.

Den stora skillnaden är att vi nu har en mycket, mycket stark skandinavisk aktör i ryggen.

Med andra ord: både för oss och våra kunder finns det bara fördelar här.[/quote]

Så priser och sortiment kommer att vara detsamma som innan alltså? I såna fall så gör det inget

john
Medlem
john

Har inga djupare funderingar angående det här köpet.
Köper det mest på webhallen idag och på komplett när de har bra rea.
Dock så hoppas jag att Kompletts extremt irriterande avgift de tar, även om man hämtar varan på deras pick up point försvinner.
Just den stör jag mig maximalt på….

Marcus Heinemo
Medlem

Inget fan av Komplett direkt, medan Webhallen är en favorit. Hoppas det här inte innebär några större ändringar.

Nicklas M
Gäst
Nicklas M

Webhallen kan lära sig av komplett när det gäller att söka efter grafikkort, t.ex. filtrera efter alla 660 kort eller 7850 kort.

Cyklopedin
Gäst
Cyklopedin

Visst hade det varit tråkigt om det hade varit så att de tidigare varit helt självständiga, men nu var det ju så att de köpte aktierna från Pixmania och ska jag välja mellan dom och komplett vinner norrmännen alla dagar i veckan!

Sedan kan man ju alltid hoppas att de inte är och pillar för mycket, men de har väl ändå självinskt nog att förstå att det går bra för dem tack vare deras upplägg :sigh:

Lagl0rden
Gäst
Lagl0rden

Jag tror de försöker köpa marknadsandelar, men jag vet inte hurpass smart det är, bättre växa organiskt för att man är bättre än konkurrenterna.

Tror vi inom 2-3 år ser ”Komplett-konkurs” eller liknade. Det är en EXTREMT konkurrensutsatt bransch med väldigt pissiga marginaler när alla ”prisjagar”.

Inte så bra för konsument när konkurrens försvinner dock hurdetnuär.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Pixelmania är väl dom som har den där fula hemsidan också? Inge bra färgval enligt mig, rena fruntimmersfärger

Kingsthrone
Medlem
Kingsthrone

Färre aktörer på marknaden är aldrig bra för konsumenterna. Särskilt inte i det här fallet då Webhallen kunnat stå på egna ben och konkurrera mot Komplett.

I många fall blir det rent av sämre för de företag som blir uppköpta. Det lilla företagets grundtanke och företagsfilosofi har en tendens att försvinna med uppköpet.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”Kingsthrone”]Färre aktörer på marknaden är aldrig bra för konsumenterna. Särskilt inte i det här fallet då Webhallen kunnat stå på egna ben och konkurrera mot Komplett. I många fall blir det rent av sämre för de företag som blir uppköpta. Det lilla företagets grundtanke och företagsfilosofi har en tendens att försvinna med uppköpet.[/quote]Webhallen är ju inte vad man kan kallas litet. Sedan 2006 har det ingått i Fotovista Group, som ägs av Dixons, de lär inte få det sämre av att ingå i Komplett-gruppen. Det är bara en omplacering. Dessutom tippar jag nog själv på att Dixons kommer satsa… Läs hela »

Tintin
Gäst

Tråkigt. Jag hade tänkt köpa en surroundreciever från Webbhallen för 2990 kr ( komplett hade samma för 3390 eller nåt ) och plötsligt nu har Komplett tagit bort recievern från webbhallens utbud.

Så gick det med ”Webhallen kommer givetvis att finnas kvar precis som vanligt och fortsätta göra det dom är duktiga på”

Inte fick de fortsätta med en vara som de hade billigare än Komplett, då tas den bort fort.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”Tintin”]Tråkigt. Jag hade tänkt köpa en surroundreciever från Webbhallen för 2990 kr ( komplett hade samma för 3390 eller nåt ) och plötsligt nu har Komplett tagit bort recievern från webbhallens utbud. Så gick det med ”Webhallen kommer givetvis att finnas kvar precis som vanligt och fortsätta göra det dom är duktiga på” Inte fick de fortsätta med en vara som de hade billigare än Komplett, då tas den bort fort.[/quote] Lät inte kul. Då kunde det lika gärna fått varit som det var innan. Det blir alltså prissättning efter kompletts villkor i fortsättning. Jag får väl köpa min… Läs hela »

Webhallen
Gäst

[quote name=”Tintin”]Tråkigt. Jag hade tänkt köpa en surroundreciever från Webbhallen för 2990 kr ( komplett hade samma för 3390 eller nåt ) och plötsligt nu har Komplett tagit bort recievern från webbhallens utbud. Så gick det med ”Webhallen kommer givetvis att finnas kvar precis som vanligt och fortsätta göra det dom är duktiga på” Inte fick de fortsätta med en vara som de hade billigare än Komplett, då tas den bort fort.[/quote] Hej, det där stämmer faktiskt inte som tur är. Vi må ha tagit bort produkter och höjt och sänkt priser sedan nyheten om uppköpet gick ut. Däremot har… Läs hela »

Tintin
Gäst

Nu är varan plötsligt tillbaks hos er från att ha försvunnit ett tag men fått stämpeln:

”OBS! Produkten har utgått!”

Ja det är ju också ett sätt att locka nya kunder genom att luras att varan är tillbaks i sortimentet och med lägre pris, för att man sedan ska mötas av en ilsket röd text som säger att varan faktiskt inte finns.

http://www.webhallen.com/se-sv/hemelektronik/160535-onkyo_receiver_72_tx-nr616-svart