Direkt efter Prestanda-SM 2004 avslutades tog vi oss en pratstund med den tvåfaldige mästaren Jimmie Knutas alias Stinger. I denna personliga intervju kan ni läsa vad Jimmie kände efter den snöpliga fjärdeplaceringen i årets SM.

Inför Prestanda-SM 2004 har det i vanlig ordning varit diskussioner kring det mesta men ett ämne har varit återkommande och det handlade om en svensk småbarnspappa vid namn Jimmie Knutas alias Stinger.
För de flesta som är aktiva inom överklockning och entusiast-communityn är Stinger ett välkänt och aktat namn, inte minst pga. sina två raka mästerskapssegrar i SMPC.
Jimmie lyckades ta förstaplatsen i 3Dmark2001 kategorin under det första svenska mästerskapet i datorprestanda som gick av stapeln år 2002. Historien upprepade sig sedan året därpå, 2003, då Jimmie återigen stod högst upp på pallen i 3Dmark2001-kategorin.

En av de stora frågorna inför Prestanda-SM 2004 var därför såklart om Jimmie skulle klara av bedriften att vinna 3Dmark-kategorin för tredje året i rad. Med facit i hand visade sig uppgiften bli för svår och Jimmie slutade på en fortfarande hedersvärd fjärdeplats.
Utöver de intervjuer vi gjorde med vinnarna i Prestanda-SM 2004 bestämde vi oss också snabbt för att även försöka få Jimmies egen version av årets mästerskap. Resultatet blev en personlig och öppenhjärtig intervju bara minuter efter att Prestanda-SM 2004 slagit igen portarna.
Här kan man läsa om hur det känns att bränna två 8000kronors-processorer inom loppet av ett par dagar och den otroliga besvikelse SMPC2004 visade sig att bli för den forne mästaren.


Intervjun utfördes under natten till den 30 december bara minuter efter Prestanda-SM 2004 avslutades. Alla frågor och svar är direkt tagna ur denna öppenhjärtiga intervju.

NordicHardwares jury:
Vi får gratulera till ett bra resultat, även om det inte blev lika bra placering som tidigare

Jimmie Knutas (Stinger):
Tack, jag är inte speciellt glad över det resultatet. Tyvärr gick ingenting min väg detta år, fiasko till the bitter end.

NordicHardwares jury:
Vad var det som gick på tok?

Jimmie Knutas (Stinger):
Allt från början till slut. Jag beställde moderkort och dom skickar fel kort, kylningarna kylde inte som dom skulle + en massa annat vilket resulterade i att jag fick panikbencha dom sista 2 dagarna dag och natt, vilket slutade med 2 st brända fx55:or.
Ett stort fiasko skulle man kunna säga, men det var nära på några ruskiga resultat. Låg på 39400 med graffet på luft men sen gick sista fx55 åt helvete så jag hann inte köra något med det.

NordicHardwares jury:
39400 poäng med luftkylning ?!

Jimmie Knutas (Stinger):
japp har det på film t.o.m, cpun gjorde nästan 3400 MHz

NordicHardwares jury:
Varför redovisade du inte det resultatet?

Jimmie Knutas (Stinger):
Jag tog ingen skärmbild.

NordicHardwares jury:
Med en bra kylning skulle du med andra ord kunna komma upp i ett riktigt bra resultat?

Jimmie Knutas (Stinger):
Vi siktade på WR (world record), men kom inte riktigt dit.

NordicHardwares jury:
Hur känns det nu då när det inte blev riktigt som du hoppades?

Jimmie Knutas (Stinger):
För jävligt faktiskt, endast förödelsen i Phuket kan toppa detta.
Rent förjävligt hade tom satt ut båda mina tidigare bucklor och gjort plats för den tredje.
Det jag retar mig mest på är att jag inte kunde göra ett bra resultat för min sponsor www.overclockers.se och för Zejtan som hade åkt ända från Strömstad för att se något roligt (förlåt Zejtan, filmen kommer att dyka upp)..

NordicHardwares jury:
Nä det kan vi förstå, ett hatrick i SM hade ju inte gjort ont kanske?

Jimmie Knutas (Stinger):
Nej inte alls faktiskt, det kommer ta lång tid innan jag kommer över detta.

NordicHardwares jury:
Var det jobbigt att ha förväntningarna på sig från de andra deltagarna inför detta SM:et tycker du?

Jimmie Knutas (Stinger):
Ja visst känns det ett tryck på sig också. Det gör en ju inte mindre stressad direkt.

NordicHardwares jury:
Det var väldigt mycket diskussioner i IRC-kanaler och över icq om du skulle sitta där med ett vinnande resultat i slutminuterna.

Jimmie Knutas (Stinger):
Mmm jag förstår det. Tyvärr kunde jag inte stå upp till förväntningarna, hade bara dubbla saker av allt men det räckte inte.

NordicHardwares jury:
Du har varit sponsrad tidigare vill jag minnas, har de lagt någon press på dig också eller hur har du upplevt det?

Jimmie Knutas (Stinger):
Ja visst har man lite press på sig att prestera bra, självklart vill man ju helst inte göra dom som är snälla och hjälper till besvikna, tyvärr blev det så denna gång.
Förra året var jag sponsrad av DB. Detta året hade jag hjälp av Fredrik från www.overclockers.se som jag vill ge en eloge till. Vi skall vara glada att vi har en så pass bra butik i Sverige som dessutom har bra service, och kan ta hem i stort sätt vad man vill, så att man slipper beställa från tex USA. Tack för allt www.oveclockers.se.

NordicHardwares jury:
Vad hade du för rigg i år då?

Jimmie Knutas (Stinger):
Processor: AMD Athlon FX55
Moderkort: MSI Neo2 socket 939
Grafikkort: ATI x800pro@XT
Ramminne: 2×256 MByte BH5

NordicHardwares jury:
Vad använde du för kylning till det?

Jimmie Knutas (Stinger):
Som mest körde jag 280 MHz FSB x 12 i multipel med torris och det var meningen att vi skulle köra torris även på graffet men jag kom inte till det. Jag hann precis testa vad graffet gick med promme på innan cpu nummer två brakade.

NordicHardwares jury:
Om cpun inte hade bränt och allting hade funkat som det skulle, vad tror du att du skulle kunna få för resultat då?

Jimmie Knutas (Stinger):
Ja, vi körde 3380 MHz som mest på cpun kunde nog gjort 3400 MHz kanske med lite testande på mängd torris samt aceton. Grafikkortet gjorde 675 MHz med prommen på standardvolt. Med mer volt och torris där är jag övertygad om ett 42000+ resultat. Som jag skrev tidigare så körde vi en runda på 39400 poäng med luftkylning till graffet och en gammal installation som var ganska otweakad.

NordicHardwares jury:
Jag kan förstå att du är rejält besviken?

Jimmie Knutas (Stinger):
Jag har hållt på dom två senaste dygnen till nio på morgonen, sovit 3 timmar och satt igång igen och vilken dålig utdelning det blev..

NordicHardwares jury:
Vi tycker nog att det är ett bra resultat ändå 🙂
Sedan är det ju så att det faktiskt kan bli pallplats i alla fall, verifieringen återstår också.

Jimmie Knutas (Stinger):
Mmm men jag tror faktiskt att grabbarna har allt i ordning skulle bli förvånad annars. Och det är egentligen inte bara pallplats som det handlar om heller hade jag haft en andraplats tex på detta resultat så hade jag känt likadant. Det är inte placeringen i sig som är viktig, det är att göra ett resultat jag kan vara stolt över det har jag gjort tidigare. Men detta resultat skäms jag över och övervägde noga om jag överhuvudtaget skulle posta det

NordicHardwares jury:
Kommer du att försöka ge dig på att slå WR (world record) ändå framöver?

Jimmie Knutas (Stinger):
Just nu känns det inte så eftersom jag är dödsless på allt som har med datorer att göra men men saker kan ju förändras.

NordicHardwares jury:
Kommer du att ställa upp nästa år?

Jimmie Knutas (Stinger):
Jag tänkte att detta skulle bli sista året jag ställde upp bla. för att det börjar bli lite för dyrt och extremt på tex kylningar etc.

 

Hur det blir med den saken låter vi vara osagt men vi vill så här i efterhand återigen tacka Jimmie för att han tog sig tid att svara på våra frågor och samtidigt gratulera till ett tappert genomfört Prestanda-SM.
Konungen har abdikerat men om knappt ett år finns det chans att återta tronen, dock kommer det garanterat bli en hård fajt och den regerande mästaren Peter "Incido" Nilsson vill säkert säga sitt.
Nästa intervju från Prestanda-SM 2004 kommer också vara med just mästaren i 3Dmark2001-kategorin, Peter Nilsson, så håll ögonen öppna!

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid