Det Göteborgsbaserade Inet har för avsikt att växa i hela Sverige och köpte för en tid sedan upp entusiastbutiken Indomo. Nästa förvärv blir JME Data och Inet hoppas kunna öppna upp en butik i Malmö efter sommaren med återanställd personal.

På grund av tuff konkurrens tvingades JME Data skicka in en konkursansökan för en tid sedan. Inet köper nu upp hela JME Datas verksamhet; varulager, inventarier, varumärke och domäner som ägts och drivits av JME Data som lade ned sin verksamhet den 11 maj 2012. Varumärket kommer dock inte användas framöver, utan det forna JME Data kommer helt enkelt att heta Inet framöver.

Inet har för avsikt att hjälpa JME Datas kunder med garantiärenden i bästa möjliga mån och planerar öppna en butik i Malmö efter sommaren. Erick Wickman, vd för Inet, säger att de planerar återanställa personal som tidigare jobbade på JME Data, till den nya butiken.

– JME Data har under många år byggt ett rejält förtroende i Skåne som vi hoppas kunna förvalta under Inet på bästa sätt. Vi kommer även öppna upp en butik i centrala Malmö efter sommaren och förmodligen återanställa några från den gamla personalen, säger Erik Wickman, vd för Inet.


3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jacob HugossonAndreas GViking1962 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Tycker inte om att Inet håller på att bli alltför dominanta i Sverige, bra dock att personalen från JME Data får nytt jobb på direkten istället för arbetslösheten. För mig så har Webhallen bättre priser än vad Inet har

Andreas G
Medlem

Nu har jag ganska positiva erfarenheter av Inet och tycker det är kul att de expanderar. Sen vet jag inte om köpet av JME är så smart. Den butiken har ju knappast visat sig vara speciellt lönsam.