eSport och spel

E-sport börjar bli mer och mer accepterat där priser och pengarna i prispotten blir allt större för varje år. Fokuset på eSports och spel var stort under Dreamhack och vi hoppas det är en trend som fortsätter även i framtiden.

ESPORTS_1

ESPORTS_2

EIZO var en stor sponsor av Dreamhack, deras skärmar användas av i princip alla andra tillverkare och i alla spelbåsen. Vi fick tyvärr inte tag på deras FORIS FS2332 som skulle visas upp på Dreamhack, en väldigt intressant skärm med IPS-panel och LED-bakgrundsbelysning.

ESPORTS_3

Regnet öste ner och kablaget låg inte långt från en mindre vattenpöl som bildats under tältet där Shaun ”Apollo” Clark och Sean ”Day[9]” Plott var kommentatorer av Starcraft 2.

ESPORTS_4

Steelseries och Sapphire var även de stora sponsorer under Dreamhack, och AMD var på plats i tältet för att ta kort och njuta av underhållningen.

ESPORTS_5

Day[9] sveper en skvätt kaffe innan det är dags att aggera kommentator.

ESPORTS_6 

ESPORTS_7 

Inte undra på att både Apollo och Day[9] är trötta när de bara får Coca Cola Zero att dricka.

ESPORTS_8

Nu börjar det!

ESPORTS_9

Matchen stod mellan Bomber och mouzMaNa – kort Mana. Precis när Bomber fått ett rejält övertag tappade han sin uppkoppling och försvann ur matchen. Efter många replay och prat med dommarna ansåg man att Mana fick bestämma om han ville ha en re-match eller låta Bomber vinna. Mana valde det sistnämnda men då det var bäst av 3 sa Bomber att de borde köra om matchen istället. Riktigt sportsmanskap, något vi får hoppas lever kvar när eSports och priserna i prispotten växer sig större.

ESPORTS_10

ESPORTS_11

Starcraft 2 spelmonter.

ESPORTS_12

 Counter-Strike lever än idag och har trots sin ålder en bred användarbas.

ESPORTS_14

 Bloodline Champions med mindre tävlingar i full gång!

ESPORTS_15

 League of Legends som är inspirerat av den kända custom-kartan DotA (Defense of the Ancients) var det som tog störst plats när det kom till eSports på Dreamhack.

ESPORTS_16

ESPORTS_17

ESPORTS_18

Man spelar i lag av fem om prispotten.

ESPORTS_19

 ESPORTS_20

 Rummet där man fick testa på Battlefield 3, och kön växte då dagen gick. Tyvärr fick vi på NordicHardware ingen chans att testa spelet. [Orkade inte stå i kön. Red. Anm.]

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jacob HugossonPOEViking1962 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Bildkvaliteten var blandad såg jag en del var lite väl suddiga, var det när du fått i dig lite för mycket :D. Personligen skulle jag inte sätta en fot på såna där LAN. Har hört att folk snor saker från andra användare. Har du inte blandat ihop bilderna lite Jacob? När jag klickar på en bild som ska förstoras så kommer det upp en annan bild istället. Kolla de två sista bilderna så får du se

POE
Medlem
POE

urk, blir irriterad när jag ser överpriserna på allt i kiosken