Dreamhack kan inte bara titulera sig världens största LAN-party utan har på senare år även växt till en aktad aktör inom esport-branschen. Nu sägs mediaföretaget MTG vilja ta sig in på marknaden och förvärvar Dreamhack för 244 miljoner kronor och flyttar in företaget bland sina övriga mediakanaler som Viasat, TV3 och RIX FM.

Ryktet om affären uppdagades redan tidigare i höstas men ska nu enligt Svenska dagbladet vara i hamn och Dreamhack, som under fjolåret genererade en försäljning på 69 miljoner kronor, sägs nu sälja 100 procent av bolaget för 244 miljoner kronor till MTG.

”Dreamhack är det största esportbolaget i Skandinavien och deras online-ligor och evenemang attraherar miljoner passionerade spelfantaster. Detta utgör ett komplement till vår tidigare investering i ESL och stärker vårt fokus på digitala spel som en av de mest sedda och snabbast växande kategorierna inom onlinevideo”
– Jørgen Madsen Lindemann, VD för MTG

Dreamhack väntas nå positiva resultat även under 2015 där man ska generera tvåsiffrig tillväxt i försäljning och för att bibehålla sitt moment ska bolagets ledning sitta kvar vid rodret även efter uppköpet. Dreamhack har gjort sig känt både inom Sverige och internationellt som världens största LAN-party och datorfestival och den sidan av företaget är fortsatt viktig, men på senare tid har även esport-scenen blivit en drivande faktor. Med sina turneringar både online och Dreamhack-festivalerna är företaget störst i Skandinavien inom just esport, och det blir en allt viktigare och mer högprofilerad bransch, med större och större profiler och större och större prisbord.

Källa: Svenska Dagbladet

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Dennis12345678 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Dennis12345678
Gäst
Dennis12345678

Fyfan va TRAGISKT! Mtg är ju största bullshit företaget, får ju ont i huvudet bara man vistas i den jävla byggnaden 😡 😡 😡 😡 😡