Grafikkortstillverkaren NVIDIA har alltid varit duktiga på att marknadsföra sina produkter. Under CES 2012 parkerade man bland annat en häftig elbil i sin monter. Modellen, en Tesla S, kom med ett imponerande infotainment-system drivet av NVIDIA Tegra på en 17-tums skärm.

Tesla S är en sportsedan som drivs helt på el och det är ingen tvekan om att biltillverkaren vill lämna 1900-talet bakom sig när man letar sig in i kupén. Tesla Motors har tryckt in en mastig 17-tums pekskärm i instrumentpanelen och helt enkelt slopat nästan alla fysiska reglage. Information- och multimediasystemet drivs av ARM-processorer från NVIDIA:s Tegra-familj och även om vi inte vet vilka exakta kretsar man använder eller hur stort ansvar de har för bilens funktion är det en häftig skapelse man tagit fram.

Tesla S säljs i detta utförande på marknaden idag och att NVIDIA gärna vill visa upp vad som är möjligt med tillverkarens senaste systemprocessorer är ganska självklart. Vi passade på att rycka upp kameran och ta en rundtur i den ganska unika kupén där vi bland annat kan styra det elektriska soltaket med en fingersvepning på skärmen eller för den delen sätta igång kupévärmaren genom vår mobiltelefon.

 

Bilar som varken kräver bensin eller fysiska reglage för att drivas och köras är troligtivs något vi kommer att få se mer av i framtiden. Om NVIDIA blir en aktör att räkna med på denna marknaden låter vi vara osagt, men genom sitt samarbete med bland annat Tesla och tyska Volkswagen, man hade även en tegrautrustad Audi och Lamborghini Aventador på mässan, visar man att det är en seriös satsning för framtiden.

tesla


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid