Datorfestivalen Birdie gick nyligen av stapeln och den 25:e upplagan bjöd på allt från besökarrekord till rafflande tävlingar och ministerbesök. Festivalen som slog upp dörrarna i Fyrishovshallen i Uppsala lockade över 6 000 besök under sina tre dagar och visade att antalet dator- och teknikentusiaster fortsätter att öka.

Birdie satsade i år på att utöka sin datorfestival med en Expo-del och resultatet blev besökarrekord med 2 500 unika besökare och drygt 6 000 besök under festivalens tre dagar. Festivalen som bland annat backades av Uppsala kommun invigdes av kommunalrådet Caroline Andersson som bland annat talade sig varm om ”gamers” och datorintresserade i allmänhet.

Även IT-ministern Mehmet Kaplan var på besök under festivalen och han kika närmare både på häftiga datorbyggen och Star Wars-kändisen R2D2. Det senare ett hemmabygge av flinke Star Wars-fantasten Micke Askernäs som drivs med specialprogrammerade arduino-datorer.

Moddningstävlingar och spelturneringar

Hemmabyggen av den högre skolan fanns det också gott om på Birdie där svenska datorföreningen Swerigs ordnade en moddningstävling med flera imponerande bidrag. Längsta strået drog Justin Ohlsen med sin skapelse Elegance.

I Swerigs monter hade NordicHardare och datorföreningen även laddat för speluppgörelser på två LAN-vänliga gamingdatorer från Asus lockade besökare för heta 1-on-1 matcher i CS: Go och LoL.

CS:GO turnering med 50 000 i prispotten

Birdie annordnade även högprofilerade spelturneringar där det i CS:Go turneringen slutade i seger för svenska Embrace med 2 – 0 mot Eagles Gaming. Det bjöds även på heta matcher i Starcraft, Heartstone och Leage of Legends där bland annat svenska e-sportstjärnan Madeleine ”MaddeLisk” Leander tog hem segern i damfinalen med 3-1 mot Emily “QueenE” Krumlinde.

Mer information om Birdie 2015 går att hitta på datorfestivalens webbplats och ni kan även hitta mer information om Birdie 26 på dess officiella eventsida.

Läs även

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedBlarb Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Lo Bergsteinsson
Medlem
Lo Bergsteinsson

Ska ni skriva om Birdie så kan ni ju passa på att skriva om Spelutvecklar-tävlingen med 20000 i förstapris, demotävlingen, musiktävlingarna med mera. Det som Birdie faktiskt anser sig själv i första hand handla om ^^