NHOC  För inte så länge sen visade KFA2 GTX560 Ti upp sig på NHTV. Grafikkortet prisades för sin unika design, både estetiskt och funktionellt. Nu är det dags att se vad kortet klarar i sitt hemmaklimat, extrem överklockning där vi pressar det till nya höjder med hjälp av flytande kväve.

Där Jonas i sin recension gav beröm för kortets vita PCB, så spelar yttre design mindre roll vid överklockning [Även om det klär i is – Red. anm]. Istället är vi mer intresserat av kortets nydesignade PCB och dess spänningsdel. Detta är helt klart något som KFA2 (eller egentligen Galaxy) har lagt mycket tid på, och detta syns i form av en mycket kapabel 6–faser spänningsdel ledd av en Volterra 1185MF Master-krets. För övrigt ser vi ett gäng tantalum-kondensatorer vid spänningsdelens input, och MLCC och Proadlizer-kondensatorer nära GPU. De två sistnämnda ska fungera extra bra vid kyla, jämfört med andra kondensatorer som ofta tappar lite i prestanda vid låga temperaturer.

560_vrm 560_vrm2

Eftersom grundtanken med det här testet var att köra kortet på kväve, så krävdes det ett antal modifikationer för att dra optimal nytta av kylan. Detta var dock lättare sagt än gjort, eftersom databladet till Volterra-kretsen är under NDA, och inte har läckt ut på nätet ännu. Genom mycket tester och info från andra Volterra-datablad, och även en del tur gick det att ta fram moddar för att bland annat höja spänningen till max 1,60V. Tillsammans med en enkel vMem mod, och anpassad BIOS fick det räcka för att köra första testerna på kväve.

På grund av brist på stora volymer kväve, och för att inte slösa tid fick det bli att använda en Slim variant av GPU-pot, istället för den lite stabilare Fat-potten. Detta visade sig vara ett bra val, då kortet trots moddarna hade rejäla problem med kylan. Nere vid minus 100 grader gick gränsen, allt kallare resulterade i att kortet kraschade, och att spänningen samtidigt drogs ner till 0.200V vilket gjorde att man fick värma upp till -50, för att ha en chans att få kortet att starta igen.

Systemspecifikationer

  • ASUS Rampage III Extreme
  • Intel Core i7 980X
  • KFA2 GeForce GTX 560 Ti LTD OC
  • 2 x 2GB Corsair Dominator GT 1866CL7
  • Enermax revolution 85+ 1050w

Hur som helst fick det helt enkelt bli två korta och stressiga benchsessioner, där bara ett par tester kördes. Dessa var 3dmark Vantage, Unigine Heaven och 3dmark11, för att hålla sig till lite modernare DX10 och 11, och inte pilla med gamla tester bara för att jaga HWbot-poäng.

 KFA2_GTX560ti_LN2_pic2

Först ut var 3DMark Vantage Game-test2. Detta är det absolut tyngsta testet i Vantage när det gäller GPU-belastning, och eftersom det inte fanns kväve för att kyla CPUn och därmed satsa på ett fullständigt toppresultat, så fick det bli ett snabbare grafiktest, bara för att få ett hum om hur kortet presterar. Kortet kyldes här ner till -100, och spänningen justerades till 1,46V under belastning, vilket visade sig vara optimalt.

560_VANTAGE

Här ser vi direkt kortets styrka. Utan mycket besvär gick 1350mhz genom, och resulterade i det hittills högsta resultatet i vantage GT2, med ett GTX560. Inget man kan ladda upp på hwbot, men ändå intressant.

Test nummer två fick bli Unigine Heaven, eller rättare sagt Hwbots testsvit som körs i 1650×1050 och DX11 läge. Återigen var det -100 grader, och 1,46V som gällde.

560_HEAVEN_2

Med samma frekvenser som tidigare, och processorn i låga 4.2 GHz blev resultatet X 1556, ca 150 poäng mer än dåvarande ledaren på Hwbot.

Till slut fick det även bli en omgång 3dmark11. Frekvenser, temperatur och spänning hölls återigen på samma nivåer.

560_3DMARK11

Resultatet blev som förväntat. Med 8 poäng marginal blev det rekord för GTX560 i 3DMark11, med CPU i dryga 4.4 GHz jämfört med 5.76 GHz som nuvarande ettan på HWbot kört med.

KFA2_GTX560ti_LN2_pic1

För att komma till någon sort slutsats kan man säga att KFA2 har gjort ett mycket bra jobb när de designade kortet. Hela kretskortet är en egen lösning och spänningsdelen är mer optimerad för överklockning, något våra flera rekordresultat tydligt visade. Trots brist på kväve, ont om tid och omöjligheten att köra riktig låga temperaturer så gick det att ta fram ett par riktigt trevliga resultat. KFA2 GTX560 Ti LTD OC White är helt enkelt ett mycket bra kort, och vi får hoppas KFA2 fortsätter i nuvarande anda med att ta fram minst sagt unika kort.

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Mean MachineAnton KarmehedDisneyHenrik BerntssonBlackGoat Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mattias Halvarsson
Medlem
Mattias Halvarsson

Kul att det går att pressa kortet i den ”lägre” prisklassen med fina resultat som följd 🙂
Den lägre prislappen brukar ju betyda att de sparat in någonstans. Dock så kostar ju detta kort ett gäng hundringar mer än andra tillverkares.

Henrik Berntsson
Admin

verkar vara ett riktigt trevligt kort som presterar bra med flera olika typer av kylningar. grattis till de fina resultaten 🙂

Disney
Medlem
Disney

roligt att du är beroende av ”3DNark11” =)

Anton Karmehed
Admin

Riktigt fina resultat som vanligt Henry, måste säga att den där vita PCBn bara blir läckrare för var dag som går. Smäcka in det kortet i ett vitt chassi med fönster så är det nästan så att tom jag hade kunnat leva med lite bling bling. 🙂

Disney: Sorry, det var nog jag som klantade till det i korrekturen, jag lade till stavfel istället för att rätta..

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”Anton Karmehed”]Riktigt fina resultat som vanligt Henry, måste säga att den där vita PCBn bara blir läckrare för var dag som går. Smäcka in det kortet i ett vitt chassi med fönster så är det nästan så att tom jag hade kunnat leva med lite bling bling. :)[/quote]
Passar perfekt med dina vita latexkalsonger och linnebyxor, med andra ord. 😀

Vita PCB:er är faktiskt sämre vid LN2-överklockning, eftersom det är svårare att se is och kondens, men annars är det ju rätt najs.