Resultat 1 till 16 av 16
  1. #1
    Manager on fire Medlem Henrik Anderssons avatar
    Reg.datum
    Dec 2002
    Ort
    Karlskrona
    Inlägg
    1 138
    Tack
    4
    Tackad en gång i ett inlägg

    Stora problem med att spela på Internet

    Tjena!

    Jag har fiber-bredband från Karlskrona Stadsnät(100/100Mbit) och har kört med routern
    Netgear WNDR3700 nu i ca 10 månader, innan routern så har jag en s.k nätverksswitch
    som är till för att kunna koppla in IP-TV via stadsnätet också. Nu är det så att jag har
    stora problem med att spela på Internet, har visserligen bara försökt med Call of Duty:
    Modern Warfare 3. När jag försöker söka efter games i MW3 så hittar han gamesen, dock
    så har jag aldrig lyckats att ansluta till någon server, en gång började en bara att laddas
    men när den var full-laddad och jag skulle komma in i spelet så hängde MW3 sig. Dock så
    funkar det att spela om jag kopplar in datorn direkt till fiber-uttaget i lägenheten, men om
    jag stänger av spelet eller tabbar ur en liten stund så tappar datorn förmågan att använda
    sig av DNS-servrarna. Jag har fortfarande en giltig IP-adress och samma DNS-servrar som
    tidigare, men det är omöjligt resolva något domännamn. Jag har även testat med min gamla
    trotjänare, D-Link DIR-615, men det funkar inte med denna heller.

    Jag blir snart galen på detta, jag vet ju inte om det är datorn, routrarna, nätverksswitchen,
    spelet eller själva bredbandet som det är fel på. Snälla hjälp mig.

    Edit: Glömde skriva att jag har inte några problem med några andra internet-program. Alla andra
    portforwardingar funkar som de ska. Dock inte just forwardningarna för just Steam/MW3.

    Extremt Tacksam För Snabbt Svar
    Henrik Andersson

    Speldator: Intel Core i7 3770K @ 4,54GHz w/ Corsair Hydro H100, ASUS P8Z77-V Pro, 4x4GB G.Skill Trident 2400 MHz, Gigabyte GeForce GTX 670 OC 2GB, (system)Samsung SSD 840 Series 500GB, 500GB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 (externa) 320GB +1TB + 1TB + 2TB +2TB (USB3) BenQ G2750 27" + BenQ 24" G2420HDBE
    3DMark 2011 Scores

    F.d användarnamn: dest

  2. #2
    Senior Member Medlem Viking1962s avatar
    Reg.datum
    Jul 2010
    Ort
    Sverige
    Inlägg
    1 193
    Tack
    0
    Tackad 7 gånger i 6 inlägg
    Vad händer om du stänger av Windows egna brandvägg?
    1: AMD Vishera FX-8350 - Asus Crosshair V Formula-Z (AM3+) - Zotac GF 560Ti 448 Core - 8GB G.Skill TridentX 2400MHz - Samsung 500GB - Samsung 1TB - Western Digital 1TB - Inbyggt ljud för tillfället - Bitfenix Ghost - BenQ XL2410T
    2: AMD Phenom II x6 1100T BE - Asus M4A79T Deluxe (AM3) - Sapphire 5870 - 8GB 1600MHz Corsair Vengeance - Western Digital 500GB - X-FI Xtreme Music - Antec 300 - Samsung SyncMaster 204B

  3. #3
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Jan 2004
    Ort
    Solna
    Inlägg
    1 310
    Tack
    2
    Tackad 10 gånger i 10 inlägg
    Gissningsvis så har du någon brandägg eller liknande i din router. Jag ska se om jag hinner kolla upp din router lite senare under dagen.
    Annars, prova gäran något mer än bara CoD. För det kan lika gäran vara deras online-tjänst som bråkar.

  4. #4
    Manager on fire Medlem Henrik Anderssons avatar
    Reg.datum
    Dec 2002
    Ort
    Karlskrona
    Inlägg
    1 138
    Tack
    4
    Tackad en gång i ett inlägg
    Ja routern har brandvägg i sig, därav försöket att tillåta att portarna används på min dator, har försökt både vanlig port forwarding, QoS och DMZ. Ja jag ska testa npgot annat spel idag, jag rapporterar tillbaka.

    Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

    Speldator: Intel Core i7 3770K @ 4,54GHz w/ Corsair Hydro H100, ASUS P8Z77-V Pro, 4x4GB G.Skill Trident 2400 MHz, Gigabyte GeForce GTX 670 OC 2GB, (system)Samsung SSD 840 Series 500GB, 500GB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 (externa) 320GB +1TB + 1TB + 2TB +2TB (USB3) BenQ G2750 27" + BenQ 24" G2420HDBE
    3DMark 2011 Scores

    F.d användarnamn: dest

  5. #5
    Manager on fire Medlem Henrik Anderssons avatar
    Reg.datum
    Dec 2002
    Ort
    Karlskrona
    Inlägg
    1 138
    Tack
    4
    Tackad en gång i ett inlägg
    Viking: Jag kör inte med windows inbyggda, kör med Panda Global Protection 2012, har försökt att både stänga av Pandas brandvägg, men också hela Panda.

    Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

    Speldator: Intel Core i7 3770K @ 4,54GHz w/ Corsair Hydro H100, ASUS P8Z77-V Pro, 4x4GB G.Skill Trident 2400 MHz, Gigabyte GeForce GTX 670 OC 2GB, (system)Samsung SSD 840 Series 500GB, 500GB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 (externa) 320GB +1TB + 1TB + 2TB +2TB (USB3) BenQ G2750 27" + BenQ 24" G2420HDBE
    3DMark 2011 Scores

    F.d användarnamn: dest

  6. #6
    Manager on fire Medlem Henrik Anderssons avatar
    Reg.datum
    Dec 2002
    Ort
    Karlskrona
    Inlägg
    1 138
    Tack
    4
    Tackad en gång i ett inlägg
    Har provat att spela World of Warcraft nu och det var inga som helst problem...

    Speldator: Intel Core i7 3770K @ 4,54GHz w/ Corsair Hydro H100, ASUS P8Z77-V Pro, 4x4GB G.Skill Trident 2400 MHz, Gigabyte GeForce GTX 670 OC 2GB, (system)Samsung SSD 840 Series 500GB, 500GB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 (externa) 320GB +1TB + 1TB + 2TB +2TB (USB3) BenQ G2750 27" + BenQ 24" G2420HDBE
    3DMark 2011 Scores

    F.d användarnamn: dest

  7. #7
    Administrator Ärrad veteran Ctrls avatar
    Reg.datum
    Mar 2003
    Ort
    Varberg - Västkustens Pärla
    Inlägg
    10 762
    Tack
    0
    Tackad 12 gånger i 12 inlägg
    Om du öppnat portar i din router, så testa stänga av upnp.
    Don't argue with Idiots. They drag you down to their level and beat you with experience. Rec.elmor.se

  8. #8
    Manager on fire Medlem Henrik Anderssons avatar
    Reg.datum
    Dec 2002
    Ort
    Karlskrona
    Inlägg
    1 138
    Tack
    4
    Tackad en gång i ett inlägg
    Ctrl: Helt otroligt.. det funkade ju verkligen att stänga av UPnP... apskaft vad gott... tackar så mycket Ctrl

    Speldator: Intel Core i7 3770K @ 4,54GHz w/ Corsair Hydro H100, ASUS P8Z77-V Pro, 4x4GB G.Skill Trident 2400 MHz, Gigabyte GeForce GTX 670 OC 2GB, (system)Samsung SSD 840 Series 500GB, 500GB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 (externa) 320GB +1TB + 1TB + 2TB +2TB (USB3) BenQ G2750 27" + BenQ 24" G2420HDBE
    3DMark 2011 Scores

    F.d användarnamn: dest

  9. #9
    Administrator Ärrad veteran Ctrls avatar
    Reg.datum
    Mar 2003
    Ort
    Varberg - Västkustens Pärla
    Inlägg
    10 762
    Tack
    0
    Tackad 12 gånger i 12 inlägg
    Vet att BF3 har ruggiga problem med detta. Är visst något med de nya peer-peer system i spelen som bajsar ur.
    Don't argue with Idiots. They drag you down to their level and beat you with experience. Rec.elmor.se

  10. #10
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Jan 2004
    Ort
    Solna
    Inlägg
    1 310
    Tack
    2
    Tackad 10 gånger i 10 inlägg
    Säkert Origin som spöar igen
    Bra att det löste sig.

  11. #11
    Manager on fire Medlem Henrik Anderssons avatar
    Reg.datum
    Dec 2002
    Ort
    Karlskrona
    Inlägg
    1 138
    Tack
    4
    Tackad en gång i ett inlägg
    Ctrl: Okej, ja det är lite märkligt eftersom alla andra spel och applikationer funkar perfekt med antingen portforwarding, eller UPnP... även om både portforwarding och uPnP är igång samtidigt...

    -Tjalve-: Hehe, i BF3 kanske, dock inte i MW3 då det är på Steam(men det visste du ju förmodligen, och menade just BF3) :P Ja, var riktigt gott att det löste sig, jag trodde ju att det var fel med någon utrustning som jag har eller om det var fel på själva bredbandet, men hade ju inte en aning om hur jag skulle felsöka

    Speldator: Intel Core i7 3770K @ 4,54GHz w/ Corsair Hydro H100, ASUS P8Z77-V Pro, 4x4GB G.Skill Trident 2400 MHz, Gigabyte GeForce GTX 670 OC 2GB, (system)Samsung SSD 840 Series 500GB, 500GB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 (externa) 320GB +1TB + 1TB + 2TB +2TB (USB3) BenQ G2750 27" + BenQ 24" G2420HDBE
    3DMark 2011 Scores

    F.d användarnamn: dest

  12. #12
    Manager on fire Medlem Henrik Anderssons avatar
    Reg.datum
    Dec 2002
    Ort
    Karlskrona
    Inlägg
    1 138
    Tack
    4
    Tackad en gång i ett inlägg
    Oookej, det verkar som att det bara funkade första gången när man sökte efter games, eller i alla fall om man inte väntar x antal timmar mellan att man söker games igen.. Om man väntar x antal timmar så kommer man in på ett game igen, men lämnar man det gamet för att söka ett annat, då tvärlåser MW3 sig.. Likadant om man stänger av MW3 helt och hållet. Även Firefox segar sig väldigt mycket efter att man har leavat ett game/stängt av MW3. Dock så fick jag några tips på en hemsida för just CoD-problem. Ett heter Flush Memory, det är helt en genväg i Windows och man använder denna genvägen: "%windir%\system32\rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks" - Då blir Firefox rappare igen. För att undvika att man måste starta om datorn igen för att kunna använda sig av DNS-servrarna som man har fått av sin ISP så använder jag mig av ett dos-kommando som enligt hemsidan heter "Flush DNS", och då kör man följande simpla kommando: "ipconfig /flushdns" <-- då kan man återigen komma in på de flesta hemsidor och använda internet rent allmänt, dock så funkar fortfarande inte MW3 igen förrän det har gått x antal timmar efter att man leavade eller stängde av det. Jag blir snart allvarligt störd av dessa problemen. Jag har ju aldrig varit med om något liknande i MW3 på Xboxen, där har det _alltid_ flytit på perfekt, inga som helst problem. Jag vet ju inte exakt vad det är heller, just nu så kör jag med portforwarding och UPnP är avstängt. Kör portforwarding för _allt_ som jag använder på internet. Är det _någon_ som har några förslag på var felet kan ligga? Datorn, CoD-servrarna, routern, ISPn ??

    Sjukt Tacksam För Snabbt Svar


    Edit: Sorry för att allting blev "en enda" långt mening :P .. orkade inte sitta och fixa till det, hoppas att ni orkar läsa det ändå, annars så bara säg till så får jag fixa det

    Speldator: Intel Core i7 3770K @ 4,54GHz w/ Corsair Hydro H100, ASUS P8Z77-V Pro, 4x4GB G.Skill Trident 2400 MHz, Gigabyte GeForce GTX 670 OC 2GB, (system)Samsung SSD 840 Series 500GB, 500GB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 (externa) 320GB +1TB + 1TB + 2TB +2TB (USB3) BenQ G2750 27" + BenQ 24" G2420HDBE
    3DMark 2011 Scores

    F.d användarnamn: dest

  13. #13
    Senior Member Medlem Viking1962s avatar
    Reg.datum
    Jul 2010
    Ort
    Sverige
    Inlägg
    1 193
    Tack
    0
    Tackad 7 gånger i 6 inlägg
    Kan det vara nåt fel i Windows som spökar? Jag personligen skulle testat att installera om allt.
    Senast redigerad av Viking1962 den 2012-05-06 klockan 11:43.
    1: AMD Vishera FX-8350 - Asus Crosshair V Formula-Z (AM3+) - Zotac GF 560Ti 448 Core - 8GB G.Skill TridentX 2400MHz - Samsung 500GB - Samsung 1TB - Western Digital 1TB - Inbyggt ljud för tillfället - Bitfenix Ghost - BenQ XL2410T
    2: AMD Phenom II x6 1100T BE - Asus M4A79T Deluxe (AM3) - Sapphire 5870 - 8GB 1600MHz Corsair Vengeance - Western Digital 500GB - X-FI Xtreme Music - Antec 300 - Samsung SyncMaster 204B

  14. #14
    Manager on fire Medlem Henrik Anderssons avatar
    Reg.datum
    Dec 2002
    Ort
    Karlskrona
    Inlägg
    1 138
    Tack
    4
    Tackad en gång i ett inlägg
    Viking1962: Jo, det är inte alls omöjligt... Men vill ju helst inte installera om eftersom att jag har installerat om
    minst 5 ggr den senaste månaden, och det suger verkligen att behöva installera om gång på gång på gång.
    Hade jag haft en annan SATA-disk så hade jag ju kunnat testa att installera om ett helt nytt windows på den,
    men det har jag ju tyvärr inte :/

    Speldator: Intel Core i7 3770K @ 4,54GHz w/ Corsair Hydro H100, ASUS P8Z77-V Pro, 4x4GB G.Skill Trident 2400 MHz, Gigabyte GeForce GTX 670 OC 2GB, (system)Samsung SSD 840 Series 500GB, 500GB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 (externa) 320GB +1TB + 1TB + 2TB +2TB (USB3) BenQ G2750 27" + BenQ 24" G2420HDBE
    3DMark 2011 Scores

    F.d användarnamn: dest

  15. #15
    Senior Member Medlem Viking1962s avatar
    Reg.datum
    Jul 2010
    Ort
    Sverige
    Inlägg
    1 193
    Tack
    0
    Tackad 7 gånger i 6 inlägg
    Fem gånger? Varför gör du ingen backup av hårddisken efter att ha installerat in en ren installation? Jag brukar göra en disk till image fil och lägga tillbaka den till hårddisken om jag skulle behöva. Går mycket snabbare än att installera in allt från början
    1: AMD Vishera FX-8350 - Asus Crosshair V Formula-Z (AM3+) - Zotac GF 560Ti 448 Core - 8GB G.Skill TridentX 2400MHz - Samsung 500GB - Samsung 1TB - Western Digital 1TB - Inbyggt ljud för tillfället - Bitfenix Ghost - BenQ XL2410T
    2: AMD Phenom II x6 1100T BE - Asus M4A79T Deluxe (AM3) - Sapphire 5870 - 8GB 1600MHz Corsair Vengeance - Western Digital 500GB - X-FI Xtreme Music - Antec 300 - Samsung SyncMaster 204B

  16. #16
    Manager on fire Medlem Henrik Anderssons avatar
    Reg.datum
    Dec 2002
    Ort
    Karlskrona
    Inlägg
    1 138
    Tack
    4
    Tackad en gång i ett inlägg
    Mjo, det är ju så. Dock så tar det ju någon/några dagar innan man har allt installerat och inställt precis som man vill ha det. Men visst, det är ju givetvis något man borde göra. Jag gjorde en image-fil, eller ja, backup i alla fall med Win 7s egna inbyggda backup funktion förut, men hade ju problem med datorn redan då har jag för mig, så det hjälper ju inte så mycket.. Plus att dom sista 5 gångerna så har jag inte ens fått det att fungera som ska fungera, så jag har inte ens tänkt tanken på att göra en image-backup. Men borde göra det när jag har fått datorn fullt fungerande, det sparar ju sjukt mycket tid.

    Speldator: Intel Core i7 3770K @ 4,54GHz w/ Corsair Hydro H100, ASUS P8Z77-V Pro, 4x4GB G.Skill Trident 2400 MHz, Gigabyte GeForce GTX 670 OC 2GB, (system)Samsung SSD 840 Series 500GB, 500GB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 + 3TB SATA3 (externa) 320GB +1TB + 1TB + 2TB +2TB (USB3) BenQ G2750 27" + BenQ 24" G2420HDBE
    3DMark 2011 Scores

    F.d användarnamn: dest

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •