Sidan 2 av 2 FörstaFörsta 12
Resultat 26 till 37 av 37
  1. #26
    Senior Member Veteran Sebbes avatar
    Reg.datum
    Jun 2001
    Ort
    Stockholm, Solna
    Inlägg
    5 050
    Tack
    2
    Tackad 6 gånger i 4 inlägg
    Då verkar det stämma. det som är viktigt är att det valet i mitten innebär att windows själv kontrollerar vilket inte alltid är så bra. Iom att du har tagit bort swapfilen från SSD-disken komer den att skrivas om betydligt mindre. Du blir tvungen att starta om datorn när du har godkänt inställngarna.
    Just nu 3DMARK 06: 19 211 @ 1280x1024 / 18 738 @ 1600x1200 på ett 4870X2 2GB
    AMD Bulldozer FX-8150 under construction @ ASUS Sabertooth 990 FX
    NEC PA301W @ 2560x1600

  2. #27
    Senior Member Veteran Snorchs avatar
    Reg.datum
    Mar 2001
    Ort
    ...
    Inlägg
    9 337
    Tack
    0
    Tackad 2 gånger i 2 inlägg
    Det finns ingen anledningen till att använda en så stor pagefile om man inte vet att man behöver det, och det gör man aldrig i normala fall.
    En Windows 7 installation använder samma pagefile som RAM och det fungerar utmärkt att använda, märker man att man behöver mer ökar man. Tom Microsoft själva säger att med mycket RAM minskar behovet av pagefilen.
    Här står en massa om pagefilen:
    Pushing the Limits of Windows: Virtual Memory

    Med perfmon går det utmärkt att logga användningen av växlingsfilen, både aktuell användning i % och toppvärdet.

    Har man en SSD så tjänar man givetvis på att lägga pagefilen där, att använda en alldeles för stor och istället lägga den på en vanlig hårddisk gör saken bara värre. Vill man kunna utnyttja utrymmet på SSDn till max går det alltid att dela växlingsfilen, några hundra MB på SSD och resten på en hårddisk.

  3. #28
    Junior Member Medlem
    Reg.datum
    Apr 2012
    Ort
    Stockholm, Årsta
    Inlägg
    18
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Hann inte starta om datorn innan den precis nu dog. Men nu ska allting vara som du beskrivit att det bör vara Sebbe.
    Mina kunskaper inom det här området är inte direkt det största så jag försöker att testa en sak i sänder som ni beskriver.

    Någon tanke om varför min boot ordning i bios inte visar min SSD utan tycker att first boot är "USB KEY"?

  4. #29
    Senior Member Veteran Sebbes avatar
    Reg.datum
    Jun 2001
    Ort
    Stockholm, Solna
    Inlägg
    5 050
    Tack
    2
    Tackad 6 gånger i 4 inlägg
    Det har att göra med inställningarna i bios, gå in i bios så kan du säkert ändra ordningen för vilken enhet som ska vara first boot drive. Eftersom du flytta disken till en annan port så beror det säkert på det.
    Just nu 3DMARK 06: 19 211 @ 1280x1024 / 18 738 @ 1600x1200 på ett 4870X2 2GB
    AMD Bulldozer FX-8150 under construction @ ASUS Sabertooth 990 FX
    NEC PA301W @ 2560x1600

  5. #30
    Junior Member Medlem
    Reg.datum
    Apr 2012
    Ort
    Stockholm, Årsta
    Inlägg
    18
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Har för mig att det såg exakt likadant ut innan jag flyttade den. Finns ett litet "+" där jag kan välja att force starta SSD hårddisken.
    Mitt moderkort har både en grafisk boot ordning och en vanlig där den varken den vanliga eller den "grafiska" Visar att SSD hårddisken finns vilket gör det omöjligt att ändra den till "first boot"

  6. #31
    Senior Member Veteran Sebbes avatar
    Reg.datum
    Jun 2001
    Ort
    Stockholm, Solna
    Inlägg
    5 050
    Tack
    2
    Tackad 6 gånger i 4 inlägg
    Jag laddade ner manualen till ditt moderkort, tyvärr blev man inte klokare på det, det var nog det fattigaste jag läst på länge. Det skulle nästan vara lättare att hjälpa dig på plats.
    Just nu 3DMARK 06: 19 211 @ 1280x1024 / 18 738 @ 1600x1200 på ett 4870X2 2GB
    AMD Bulldozer FX-8150 under construction @ ASUS Sabertooth 990 FX
    NEC PA301W @ 2560x1600

  7. #32
    Junior Member Medlem
    Reg.datum
    Apr 2012
    Ort
    Stockholm, Årsta
    Inlägg
    18
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Mjo, kan iaf fastställa att jag inte hittar hårddisken i bios vilket förbryllar mig då jag kommer in i windows. Med detta sagt, nu fick jag precis en crash efter jag gjort ändringarna du bad mig göra. Fast denna gången så låste sig bara enstaka program och jag kunde fortfarande köra vissa program, och sen stänga av datorn utan att den totallåste sig (first time jag lyckades med det)

    -Har du vägarna förbi årsta och känner dig tillräckligt irriterad på min dator så är du självklart varmt välkommen : p
    -update, fick min första bluescreen efter ett försök att trycka ctrl+alt+Del
    Senast redigerad av Pixie89 den 2012-04-16 klockan 18:06.

  8. #33
    Senior Member Veteran Sebbes avatar
    Reg.datum
    Jun 2001
    Ort
    Stockholm, Solna
    Inlägg
    5 050
    Tack
    2
    Tackad 6 gånger i 4 inlägg
    Du har PM
    Just nu 3DMARK 06: 19 211 @ 1280x1024 / 18 738 @ 1600x1200 på ett 4870X2 2GB
    AMD Bulldozer FX-8150 under construction @ ASUS Sabertooth 990 FX
    NEC PA301W @ 2560x1600

  9. #34
    Junior Member Medlem
    Reg.datum
    Apr 2012
    Ort
    Stockholm, Årsta
    Inlägg
    18
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Måste nu här tillägga att när datorn väl börjar dö så satt jag och kollade i resource monitorn där jag såg hur allt fler och fler processer dog ifrån "disk" delen tills det inte fanns någon kvar o_O dvs alla svchost och dylikt bara avled

    -update, inte bara jag som har problemet tydligen. Folk med crucial ssd diskar som används ungefär 5000 timmar verkar få problemet.

    http://forum.crucial.com/t5/Solid-St...tem/ta-p/65215
    Senast redigerad av Pixie89 den 2012-04-17 klockan 15:20.

  10. #35
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Jan 2004
    Ort
    Solna
    Inlägg
    1 344
    Tack
    2
    Tackad 10 gånger i 10 inlägg
    Jag är rätt övertygad om att ditt problem inte har med vare sig pagefile eller fragmentering att göra (fragmentering på en SSD spelar egentligen ingen roll alls då accesstiden är i princip 0. Det finns ingen anledning att defragmentera en SSD).

    Jag skulle reklamera min Crucial M4. Eller Bäst av allt är ju om du testar den i ett annat system först.

  11. #36
    Junior Member Medlem
    Reg.datum
    Apr 2012
    Ort
    Stockholm, Årsta
    Inlägg
    18
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Näe, tror inte det jag heller. Men läste på crucial att det är fler som haft samma problem med att hårddisken lägger av efter en hårddiskcykel, och en cykel är 1 timma, hårddisken dör alltid efter EXAKT på sekunden var 60e minut, precis följt en guide nu som tydligen löst problemet för många. Om inte det funkar så lär ju inget göra det då jag tror jag testat mig på nästan allt ^^

  12. #37
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Jan 2004
    Ort
    Solna
    Inlägg
    1 344
    Tack
    2
    Tackad 10 gånger i 10 inlägg
    Hur gick det för dig?

Sidan 2 av 2 FörstaFörsta 12

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •