Resultat 1 till 10 av 10
  1. #1
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Oct 2003
    Ort
    Varberg
    Inlägg
    154
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg

    Hittar inte min SATA i bios???!!!

    Tjenare..
    har ltie probs

    Mit moderkort ASUS k8vdeluxe hittar inte min Seagate SATA disk i bios,
    när jag booar upp strår det modul beteckningen och att den e på chanel 0 har satt den på SATA1 porten för dom som kan moderkortet,

    Sen står det Scanning ide drives.....
    NO DORVE ATTACHED TO FASTRACK CONTROLLER, NO BIOS FOUND. allt e enabled inne i bios, men den vill inte visa sig där,
    när jag installerade win tryckte jag F6 och la till asus drivsar från deras hemsidan och den hittar disken,och installerar win xp felfritt.

    lite scores between med :

    3dmark 01
    19949
    3dmark 03
    5885

    allt e på auto, minnena i 2,8v

    SUper Pi 1M : 42sec

    någon som vill /kan hjälpa mig med problemet,

    får även ibland lite Iexplorer FEl och rebbotar
    nån som vet vilka platser man ska sätta dom s minnes stickorna i 1 och 3 el 1&2??
    1*Amd64 3200+ Asus K8V Deluxe
    1gb Mushkin levII pc3500, 9800pro ICeQ
    Antec 1000amg, Levicom 500w plexi, 80GB Sata.

    *2Dell Inspiron 8200 Laptop
    (P4m 2.0,2*256mb,Ati9000 64mb)

  2. #2
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Feb 2003
    Ort
    Lund
    Inlägg
    425
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Din SATA disk sitter på VIA-controllern gå in i bios och disabla Promise controllern.

    Kolla ditt moderkort så att du inte har bulande kondensatorer runt CPU området det är en sjuka på K8V deluxe korten

  3. #3
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Oct 2003
    Ort
    Varberg
    Inlägg
    154
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    hehe du jag har haft ett sånt kort redan
    tack

    fick hem det nya i förrgår

    ska göra det nu direkt,, återkommer om det funkar!!

    1*Amd64 3200+ Asus K8V Deluxe
    1gb Mushkin levII pc3500, 9800pro ICeQ
    Antec 1000amg, Levicom 500w plexi, 80GB Sata.

    *2Dell Inspiron 8200 Laptop
    (P4m 2.0,2*256mb,Ati9000 64mb)

  4. #4
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Feb 2003
    Ort
    Lund
    Inlägg
    425
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Jag har själv haft 3 st K8V med bulande kondensatorer fick alla korten utbytta det 4:de kortet hade andra kondingar och verkar ok

  5. #5
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Oct 2003
    Ort
    Varberg
    Inlägg
    154
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    har du msn thomson??

    skulle behöva lite råd
    1*Amd64 3200+ Asus K8V Deluxe
    1gb Mushkin levII pc3500, 9800pro ICeQ
    Antec 1000amg, Levicom 500w plexi, 80GB Sata.

    *2Dell Inspiron 8200 Laptop
    (P4m 2.0,2*256mb,Ati9000 64mb)

  6. #6
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Feb 2003
    Ort
    Lund
    Inlägg
    425
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Har inte tillgång till messenger här på jobbbet

    Men du kan ställa frågor här eller maila till thomson667@hotmail.com

  7. #7
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Oct 2003
    Ort
    Varberg
    Inlägg
    154
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    jag slipper ju felmedleandet om att den inte hittar npgon på promise controllern,,

    men kan ju fortf inte hitta någon DISK i bios,,


    allt funkar dock bra i win xp pro nu
    alla drivisar uppdaterade

    ska man ha på Cool and quiet???
    för benchmarks osv

    osv
    kört 3dmark 01 och 03
    och en del sandra benches
    1*Amd64 3200+ Asus K8V Deluxe
    1gb Mushkin levII pc3500, 9800pro ICeQ
    Antec 1000amg, Levicom 500w plexi, 80GB Sata.

    *2Dell Inspiron 8200 Laptop
    (P4m 2.0,2*256mb,Ati9000 64mb)

  8. #8
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Feb 2003
    Ort
    Lund
    Inlägg
    425
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Du hittar säkert din disk om du tittar i bios på meny BOOT sedan under Boot device priority där finns 1st boot dev, 2nd boot dev, 3rd boot dev
    här bör du hitta din HD.

    Har du ASUS loggan på när du bootar ta bort den så kommer du att sen din HD.
    Detta göres i bios under Boot----> Boot settings Config ---->Fullscreen Logo disabla denna.

    Om cool´n qiuet är på så gör detta att proccessor hastigheten växlar beroende på belastning precis som på en bärbar dator.
    Som sagt disabla denna funktion för full speed.

  9. #9
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Oct 2003
    Ort
    Varberg
    Inlägg
    154
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    ok tack,,
    du minnes bankerna på plats 1 & 2 el 1& 3 ==??

    har dom ljust nu på 1&2 vrerkar bra och 2,2,2,6 at 2,8v
    1*Amd64 3200+ Asus K8V Deluxe
    1gb Mushkin levII pc3500, 9800pro ICeQ
    Antec 1000amg, Levicom 500w plexi, 80GB Sata.

    *2Dell Inspiron 8200 Laptop
    (P4m 2.0,2*256mb,Ati9000 64mb)

  10. #10
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Feb 2003
    Ort
    Lund
    Inlägg
    425
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Gällande minnet så har jag själv bara haft dom på 1 och 2 men du kan testa dig fram för bästa resultat.

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •