Resultat 1 till 17 av 17

Ämne: Strålning

  1. #1
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Jun 2001
    Ort
    Umeå
    Inlägg
    710
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Är det sant att om man inte har jordat strömuttag till datorn så fungerar inte strålnings skyddet TCO 99 osv?
    |Intel Core 2 Quad Q9550|Corsair XMS 2 Xtreme 4GB|Asus Radeon HD4850|

  2. #2
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Feb 2001
    Inlägg
    1 236
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Ingen aning...

    Strålning... kan väl va nyttigt att få lite solbränna

  3. #3
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    May 2001
    Ort
    Sandviken
    Inlägg
    4 306
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Det stämmer bra det. TCO stämpeln är skit värd om man inte kopplar skärmen till ett jordat uttag. Strålningen typ "leds" över till det jordade kontakterna. Inte många som vet det. Läste en artikel om det för drygt ett år sedan. Det var dramatiska skillnader om man hade kopplat till jorduttag och när man inte hade det. Själv har jag dragit en kabel med jord-kontakter från köket in till sovrumet där jag har datorn. Till den har jag en jordad förgreningspanel som jag kopplar alla delar till. Sedan är det ju aldrig fel att ha datorn kopplad till det jordade uttaget. Chassit är väl jordat via spänningskabeln.

    Sten

    _________________
    Intel PIII 866|Intel E815EEA|512Mb PC133 RAM|2 st IBM 30Gb HD|CL GeForce 2GTS (14.61)|17" monitor|Plextor 16/10/40 brännare|SB Live Platinum|Win XP RC1|Chieftec DA-01B-D Dragon FullTower Black|9 fläktar

    <font size=-1>[ Detta Inlägg ändrades av: rsastin den 2001-08-22 20:47 ]</font>

  4. #4
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Jun 2001
    Ort
    Umeå
    Inlägg
    710
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    hmm detta är lite skrämmande, kanske därför jag får ont i ögonen ibland

  5. #5
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Mar 2001
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    1 098
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Vet inte vad andra tänker men jag tycker det är själv klart att man jordar alla dator delar som har jord möjligeter. säger det inte sig själv när man ser en jordad kontakt? annars skulle det vara vara standard euro kontaketer för det e billigare.

  6. #6
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    May 2001
    Inlägg
    738
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Jag har kört utan jord hur länge som helst och har inte märkt nåt... :neg:

  7. #7
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Feb 2001
    Ort
    Sunne, Karlstad och Arvika
    Inlägg
    519
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Jag har dragit en jordkabel från ett jordat uttag i köket. Denna har jag satt fast med en krokodilkontakt i en av mina förgreningsdosor till datorn.. Det blixtrar om den när man sätter dit den

  8. #8
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Jan 2001
    Inlägg
    129
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    LOL @ Donan Fear
    Men det är ju inte ditt fel... =Þ

  9. #9
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Apr 2001
    Ort
    Täby
    Inlägg
    609
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Har också dragit jordat från köket, inte populärt men ack så nyttigt Ska se till att få jordat indraget i klädkammaren så man slipper han en gul 25-meterskabel liggande.
    #1 Asus A7V333, AMD XP2200+, Sony DVD 16/40, Sony CRX-145E, 512MB PC-2700, SB Live!, GF4, Seagate Barracuda IV 60GB, 3C905B #2 Asus CUSL2-C, Celeron @952, Pioneer 36X, 256MB, Orchid NuSound 3D, GF3, IBM 75GXP 30GB, Intel 10/100 #3 SUN UltraSPARC 10, 333MHz, 512Mb, UW mm

  10. #10
    Member Medlem
    Reg.datum
    Jun 2001
    Inlägg
    88
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Jag kör utan jordade uttag men är det någon som vet om det är dyrt att fixa det till sitt rumm eller. Vi har bara jordade i köket och en sladd är inte poppulärt.???
    AMD T-bird 1,3GHz
    MSI K7T-Turbo
    GeForce2 GTS Pro 64Mb
    SoundBlaster Live 5.1 Player
    256Mb RAM
    40Gb Western Digital Caviar
    80Gb IBM Deskstar 120GXP
    Debian Sid, Linux 2.4.19
    (WinXP)

  11. #11
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Jun 2001
    Inlägg
    2 716
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Nja, nu överdrivs det som vanligt!!!!

    TCO99 innefattar bra mycket mer än strålning.

    Men visst stämmer det att strålningen blir högre då det bildas krypspänning lite var stans!

    TCO-99 innefattar dock att skärmarna max få ge ifrån sig x Watt, skall vara till x% återvinnings bar, skall klara av >2watt i standby, >6w i hibernatemode o.s.v.

    Dock så strålar en TCO99 skärm bra mycket mindre än andra skärmar, även om jorden är utdragen, såvida du inte har en massa konstigt kopplat på samma eluttag som typ TV som är ansluten till antennutag o.s.v.

    Jord är dock att rekommendera till elektronik för att stabilisera elnätet, samt slippa en massa störande krypspänningar som orsaka hängningar, blåskärmar, brus i förstärkare/ljudkort.


    /Oxygenial

    Dator 1: I7-3770K, GTX670, 16GB, 9200 points i 3dMark11

    Studio: Sonic Core XITE 1, Access Virus Indigo, Clavia Nord Modular 2, TR-909 707 606, SIDStation, Arturia Origin, Proteus 2000, TX81-Z, AKAI S2000, ESI-32 Turbo

  12. #12
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Mar 2001
    Ort
    vettet
    Inlägg
    2 494
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Strålning ?? men LOL... vem bryr sig?!?!

  13. #13
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Apr 2001
    Ort
    Perstorp
    Inlägg
    1 827
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    TCO99 innefattar även att det ska vara jordat!

    Testa med en sån där liten strålningsmätare ifrån Clas Ohlsson för 50:-, med och utan jordning. jewla skillnad!

    Sen är det itne heller kul att mekla med en ojordad dator med element i närheten...


  14. #14
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Mar 2001
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    1 098
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    On 2001-08-23 09:47, farmor_gas wrote:
    Jag kör utan jordade uttag men är det någon som vet om det är dyrt att fixa det till sitt rumm eller. Vi har bara jordade i köket och en sladd är inte poppulärt.???
    Vart bor du så kanske jag kan fixa det. har dragit en jordat 10A 240v utag till rummet + en 16A 400V 3-fas utag till rummet.

    _________________
    Min dator: | Moderkort=Abit VP6 | Processor 1x PIII 1000Mhz FC-PGA | ram > 1GB Mosel | CD-ROM=NEC x32 IDE | Grafik=Asus V3800 ULTRA Delux | Hårdiskar=IBM 46.5 GB ATA-100 IBM 20.5 GB ATA-100 Segate 2st 1.2Gb på RAID 0 |

    <font size=-1>[ Detta Inlägg ändrades av: LKC10 den 2001-08-23 17:46 ]</font>

  15. #15
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Aug 2001
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    1 220
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    skämtar du med oss eller.. har du den där skiten i rummet? Man kanju tro att du har tjernobyl som granne... eller något annat kärnkraftverk

  16. #16
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Mar 2001
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    1 098
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    On 2001-08-23 20:10, Zaver wrote:
    skämtar du med oss eller.. har du den där skiten i rummet? Man kanju tro att du har tjernobyl som granne... eller något annat kärnkraftverk
    Nope det e pure POWER i mitt rum. ca 68A @ 240V har jag i mitt rum på ca 14m²

  17. #17
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Aug 2001
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    1 220
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    okay.. men snyggast är dina siffror du har ritat i paint

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •