Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Alienware Area-51 290X CrossfireX Edition - Gamingdatorn som fälls av sina grafikkort

Stationära Datorer

Skriven av Anton Karmehed, Carl Holmberg, Anders Nilsson

area51_banner

Det senaste tillskottet i Dells stationära Alienware-produktfamilj, Area 51, kommer med en uppseendeväckande triangulär chassidesign och rejält påkostade komponenter. Men hur mycket dator får du faktiskt för närmare 45 000 kronor? Vi har satt Alienware Area 51 på prov i vårt testlabb.

   

Inet Nuclear - Vi testar Inets påkostade monsterdator med dubbla R9 295X2

Stationära Datorer

Skriven av Carl Holmberg

images/labswedish/artiklar/System/Inet_Nuclear/fullimages/inet_nuclear_artikelbild.jpg

Idag sätter vi tänderna i en dator ämnad för de vars plånböcker inte längre sätter gränserna för hårdvaran. Vi har fått testa Inet Nuclear, en påkostad monsterdator som bland annat bjuder på dubbla AMD Radeon R9 295X2, en sexkärnig Intel Core i7-processor och dubbla SSD-enheter.

   

Vinn NordicHardwares rekordsnabba BF4 Speldator - värde 16 000 kronor!

Stationära Datorer

Skriven av Anton Karmehed

BF4-dator_717Battlefield 4 är ett av de mest krävande datorspelen på marknaden och tillika ett av de mest spelade. I kölvattnet av spelets uppdatering för AMD:s grafikgränssnitt Mantle beslutade vi oss för att bygga en renodlad speldator för BF4. Här bjuder vi på receptet, resultaten och ger Dig en chans att både vinna och köpa ditt eget system.

   

Video: Inet Taurus Titan 3-way SLI testad i Crysis 3

Stationära Datorer

Skriven av Anton Karmehed

inettaurusInet Taurus Titan 3-way SLI är en till synes ordinär spelmaskin men som med tre Geforce GTX Titan-grafikkort är allt utom detta. Vi har passat på att lira lite Crysis 3 på vad som idag är världens kraftfullaste grafikkortskonfiguration och kikar närmare på Inets monstermaskin i nya Taurus-familjen.

   

Komplett Xtreme i90 - Vi testar Sveriges kanske kraftfullaste PC

Stationära Datorer

Skriven av Anton Karmehed

komplett_inledKomplett är nordens största PC-tillverkare och bygger runt 30 000 datorer per år. Inför höstmörkret laddar datorbutiken från tårna och planerar att lansera ett hutlöst kraftfullt system med en lika hutlös prislapp. När vi synar maskinen i testlabbet hittar vi dubbla GTX 690-grafikkort och en prislapp på 45 000 kronor.

   

Vi bygger lågeffektsserver med virtualiseringsteknik

Stationära Datorer

Skriven av Robert Kihlberg

virtu.diagram ARTIKEL  Servrar är inte längre enkom gömda ute i urskogen i stora datacenter. I dagens artikel tar vi en närmare titt på det för de flesta ganska okända virtualiseringstekniken där vi bygger en server med flera spetskunskaper i förhoppning att både minska kostnader på både ekonomi och miljö. En hemserver med en uppsättning komponenter men flera operativsystem.

   

Zepto Notus A12

Stationära Datorer

Skriven av Anton Karmehed

Zepto Notus A12 är något av en hybrid, en del UMPC och en del bärbar dator. Med en 12" skärm och en utlovad batteritid på upp till 10 timmar har man siktat in sig på de riktigt mobila användarna, men räcker en 800MHz CPU i Vista?
   

Shuttle SG33G6 Deluxe Glamor Series

Stationära Datorer

Skriven av Jonas Bergqvist

Shuttle fortsätter sin breda satsning på barebone-marknaden och vi har tagit en riktig djupdykning ett av deras senaste alster som använder sig av Intels G33-styrkrets.
   

ASUS A6JA

Stationära Datorer

Skriven av Fredrik Andersson

Snart kommer de första Core 2 Duo utrustade datorerna dyka upp på marknaden men vi har passat på att kika närmare på ASUS A6JA som ska visa vad Core Duo-plattformen kan erbjuda fram tills dess.
   

ASUS Pundit P1-AH1

Stationära Datorer

Skriven av Stefan Immefors

ASUS fortsätter att ta fram SFF-barebones som skiljer sig mot den kubstandard vi annars blivit vana vid. Frågan är hur deras Pundit P1-AH1 klarar av att konkurrera på denna hårda marknad.
   

AOpen EZ482

Stationära Datorer

Skriven av Stefan Immefors

AOpen har sedan slutet av 1996 tillverkat olika hårdvarukomponenter och sedan 2003 är de leverantör av SFF/barebone-system. Vi har testat en av deras senaste modeller, EZ482.
   

Shuttle SN25P

Stationära Datorer

Skriven av Stefan Immefors

"Wicked fast performer, exceptional expansion" Det är vad Shuttle påstår om det barebone som de benämnt SN25P. Vi testar och ser om det lever upp till de högt ställda förväntningarna.
   

Soltek QBic EQ3501-Pro

Stationära Datorer

Skriven av Bo Nilsson

Nu är det återigen dags för Soltek att visa framfötterna i vårt testlabb och det med det första SFF-barebonet vi testar med Intels Prescott-processor. Den stora frågan är hur Soltek lyckats tämja Prescotts ökända strömförbrukning och värmeutveckling.
   

SFF: Fyra små kraftpaket Del II

Stationära Datorer

Skriven av Christopher Zell

   

SFF: Fyra små kraftpaket

Stationära Datorer

Skriven av Anton Karmehed,  Christopher Zell

   

Sida 1 av 2

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed