Nordichardware Logo


 Smartphones och mobiltelefoner

- Våra telefoner blir inte bara smartare för var dag som går, utbudet växer också lavinartat. Vi följer den spännande utvecklingen på smartphonemarknaden och lämnar ingen tillverkare eller plattform orörd. Med Sveriges djupaste tester tar vi oss an smartphonedjungeln i jakt på de riktiga guldkornen.

/Anton Karmehed, Chefredaktör samt Ämnesansvarig för Smartphones

Huawei Honor 7 och Motorola Moto G 3 - två prisvärda Androidlurar i test

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

moto g honor 7 banner

Sugen på att skaffa en ny smartphone men har ingen lust att lägga ut 6 000 kronor? Det finns gott om bra alternativ på marknaden och vi har testat två alternativ för två olika budgetprisklasser. Huawei Honor 7 är ett billigt flaggskepp för dig som vill ha mycket och Motorola Moto G 3 är en telefon för dig som vill ha den billigaste telefonen möjlig.

   

Microsoft Lumia 640 XL LTE - Prisvärd Windows Phone-lur med batteritid i toppklass

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

Microsoft_Lumia_640_XL_banner

Svenska smartphoneguiden växer med en ny modell som blir guidens andra Windows Phone-telefon och andra budgettelefon. Den blir även guidens första Windows Phone- och budgettelefon som faktiskt får en utmärkelse. Vi har testat Lumia 640 XL i flera veckor och är nu redo att berätta precis hur bra Microsofts senaste smartphone verkligen är.

   

Sony Xperia Z3+ får Kalkon-utmärkelse i Svenska smartphoneguiden – värmeproblemen fortsätter

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

Sony_Xperia_Z3plus_kalkon_liten

Vi fortsätter att förbättra våra guider, utmärkelser och rekommendationer genom att göra en liten förändring i definitionen av en av våra utmärkelser. Med den nya definitionen på plats gör vi en omvärdering av Sonys senaste Android-flaggskepp, Xperia Z3+. Telefonen bli nu Svenska smartphoneguidens första modell som får utmärkelsen Kalkon.

   

Acer Liquid Jade S blir Svenska smartphoneguidens första budgettelefon

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

Acer_Jade_S_Recension_banner

Acer har ingen större smartphonenärvaro i Sverige men introducerar allt fler modeller som säljs via företagets egen hemsida. Nu testar vi en av Acers senaste modeller som också råkar vara Svenska smartphoneguidens första budgettelefon. Nu är frågan hur en telefon med ett pris strax över 2 000 kronor kan klara sig emot konkurrenterna?

   

Sony Xperia Z3+ tar sikte på förstaplatsen i Svenska smartphoneguiden

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

z3_plus_banner

Sonys senaste Android-flaggskepp har nått butiker och vi har spenderat de senaste veckorna med telefonen. Med ett pris runt 7 000 kronor tar den nya modellen sikte på marknadens högsta segment med hopp om att vara en av branschens absolut bästa.

   

Vi testar LG G4 - ny testvinnare i Svenska Smartphoneguiden

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

LG_G4_banner

LG G4 har just nått butiker men vi har redan testat den i mer än två veckor. Den nya modellen imponerar med en stor och högupplöst skärm, ett kraftfullt inre, ett utbytbart batteri och en baksida av äkta läder. Med många bra och unika egenskaper har nu konkurrenterna svårt att stå emot LG:s nya flaggskepp.

   

Windows Phone kommer till Svenska Smartphoneguiden – Nokia Lumia 930 först ut

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

Nokia_Lumia_930_banner

Nokia Lumia 930 är knappast en ny smartphone men den är trots allt det senaste flaggskeppet på marknaden som drivs av Windows Phone och en en uppföljare får vi se tidigast efter sommaren. Vi har testat telefonen och uppdaterat Svenska Smartphoneguiden med testet av guidens första Windows Phone-telefon.

   

G Flex 2 - Vi testar andra generationens böjda entusiasttelefon från LG

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

g_flex_2_banner_2

Vi börjar sakta bli vana vid att ha böjda skärmar i våra smartphones. Även om LG G Flex 2 kanske ser lite konstig ut så är den faktiskt den svenska marknadens fjärde modell att skeppas med en böjd pekskärm. Vi har testat den nya modellen för att se hur praktisk en böjd skärm verkligen är och vad Qualcomms nya Snapdragon 810 går för.

   

Huaweis premiumlur P8 anländer till Svenska Smartphoneguiden

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

p8_award_banner

Huaweis nya flaggskeppstelefon, Huawei P8, är snart i butiker. Vi har testat telefonen under de senaste två veckorna och är nu redo att publicera vårt test i Svenska Smartphoneguiden. Vi ställer P8 mot konkurrenterna för att se om en billig flaggskeppstelefon kan stå emot de dyrare alternativen.

   

LG G4 - Förhandstitt och prestandatester på LG:s lädertelefon

Smartphone Recensioner

Skriven av Anton Karmehed

LG_G4_handson

LG G4 är på flera sätt en naturlig uppföljare till kritikerrosade Android-flaggskeppet G3. Koreanska LG bygger vidare på samma produktserie med en snarlik design och storlek men det finns flera nyheter. Förutom kraftfullare komponenter som vi fått chansen att sätta på prov är det äntligen dags att klämma på en av marknadens första riktiga lädertelefoner.

   

Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge testade i Svenska Smartphoneguiden

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

s6_banner

Nu är den här – den första uppdateringen av Svenska Smartphoneguiden och testerna av Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge. De två telefonerna har testats av oss under de senaste veckorna och får nu äntligen komma med i guiden. Varken Galaxy S6 eller Galaxy S6 Edge får utmärkelsen Bäst i test men en av dem blir ett Bra köp.

   

Samsung Galaxy S6 Edge - Videoförhandstitt på flaggskeppet med rundad skärm

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_galaxy_S6_edge_video

Samsung Galaxy S6 Edge börjar idag säljas i Svenska butiker runtom i landet. Medan Samsung varnar för bristande tillgänglighet på grund av hög efterfrågan slutför vi våra tester för nästa stora uppdatering i Svenska smartphoneguiden. Redan idag bjuder vi dock på en närmare titt av S6 Edge i vår videoförhandstitt.

   

Samsungs Galaxy S6 - Videoförhandsvisning på Samsungs nya metalltelefon

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_galaxy_S6_video

I dag lanseras Samsung Galaxy S6 och vi på Nordichardware har tagit en titt på den nya omtalade telefonen. I en kort video plockar vi upp telefonen ur sina låda för att se vad du som konsument får med i köpet och tittar närmare på dess tillbehör. Vi passar även på att syna dess industridesign samt mjukvara medan vi slutför de sista testerna för Svenska smartphoneguiden.

   

Svenska Smartphoneguiden - Sveriges största smartphonetest!

Smartphone Recensioner

Skriven av Carl Holmberg, Joel Oscarsson

smartphonebanner

Stora, små, i plast och i metall - det finns mycket att välja och vraka bland på smartphone-marknaden och det är inte alltid lätt att hitta rätt telefon för just dig. Nu drar vi igång ett stort och löpande uppdaterat smartphonetest med de hetaste modellerna på marknaden från aktörer som Apple, Samsung, Sony och Huawei!

   

Iphone 6, Galaxy Alpha och Xperia Z3 Compact i stort premiumtest

Smartphone Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

smartphone_roundup

Moderna flaggskeppstelefoner tenderar att ligga på över fem tum i skärmstorlek, en formfaktor som inte faller alla användare i smaken. Så vilken telefon är bäst för dig som föredrar en enhet som används med en hand? Vi har testat Iphone 6, Galaxy Alpha och Xperia Z3 Compact i jakten på den bästa premiumtelefonen under fem tum!

   

Sida 1 av 5

Våra köprekommendationer


Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed