Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

 Smartphones och mobiltelefoner

- Våra telefoner blir inte bara smartare för var dag som går, utbudet växer också lavinartat. Vi följer den spännande utvecklingen på smartphonemarknaden och lämnar ingen tillverkare eller plattform orörd. Med Sveriges djupaste tester tar vi oss an smartphonedjungeln i jakt på de riktiga guldkornen.

/Anton Karmehed, Chefredaktör samt Ämnesansvarig för Smartphones

Sony Xperia Z5 Premium med UHD-skärm - Vi testar marknadens första 4K-telefon

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

Sony Z5 Premium banner

Sony Xperia Z5 Premium försöker imponera på konsumenter med en UHD-upplöst skärm, i en smartphone. Men hur bra kan skärmen verkligen vara? Vi har granskat skärmen och jämfört den med många andra för att ta reda på om en bra skärm kan göra en bra telefon eller hur stor betydelse upplösningen egentligen har.

   

Vi testar Huawei Nexus 6P - ny testvinnare i Sveriges största smartphonetest

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

Huawei Nexus 6P Recension banner

Den kinesiska smartphonetillverkaren Huawei har samarbetat med den amerikanska sökjätten Google för att skapa Nexus 6P. Den nya Android-drivna telefonen har hårdtestats av Nordichardware under de senaste veckorna - hur klarar sig den nya modellen mot den hårda konkurrensen?

   

Lägg en smartphone under granen - här är Nordichardwares mobila julklappstips

Smartphone Recensioner

Skriven av Redaktionen

julklappstips smartphones

Vi på Nordichardware gillar hårda klappar, och i jul är det hög tid att ge bort lite häftig elektronik till någon av dina nära och kära (eller kanske till dig själv?). Joel har listat tre julklappstips för dig som vill ge bort en mobiltelefon i julklapp, med både prisvärda budgetalternativ och häftiga flaggskepp.

   

Vi testar Sony Xperia Z5 - ett vattentätt flaggskepp med hög premiumkänsla

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

Sony Xperia Z5 Recension banner

För femte gången på mindre än tre år är det dags för ett nytt Android-flaggskepp från Sony igen. Denna gången har vi fått en ny kamera, ett bättre kylningssystem och en ny fingeravtrycksläsare. Frågan är om det räcker för att lösa föregångarens problem och för att utmana med de många imponerande konkurrenterna.

   

Samma utsida, helt ny insida - Vi testar höstens nya Iphone-modeller 6S och 6S Plus

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

iphone 6s award banner

Efter en och en halv månads testande är nu äntligen Nordichardwares omdömen här! Iphone 6S och Iphone 6S Plus kommer in i Svenska smartphoneguiden och jämförs med marknadens bästa smartphones. Hur stor uppgradering är de nya modellerna i jämförelse med förra årets och är de verkligen värda pengarna? Det har vi tagit reda på!

   

Motorola Moto X Play - Vi testar Motorolas kompetenta mellanklasstelefon

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

moto x play banner

Bra telefoner blir allt billigare. Ett bra exempel på det är Motorola Moto X Play, en mellanklasstelefon som hoppas träffa en "sweet spot" mellan prestanda och prislapp, med ett avskalat yttre och en version av Android med minimal mängd modifikationer och tredjepartsprogram.

   

Xperia Z5 Compact - Sonys nya minsting imponerar i Svenska smartphoneguiden

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

z5 compact banner

Små telefoner är inte alltid sämre än sina större konkurrenter. Det har Sony viljat visa med sin Z Compact-familj i flera år nu. Xperia Z5 Compact är den senaste modellen i serien och Nordichardware har testat den i en månads tid. Nu är det äntligen dags för den lilla telefonen att sättas på prov.

   

Vi testar Mate S - Huawei tar upp kampen mot marknadens mest påkostade flaggskepp

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

huawei mate s banner

Huawei Mate S har hårdtestats i mer än en månad och det är äntligen dags för domen att falla. Den kinesiska tillverkaren gör ett försök att konkurrera med marknadens bästa telefoner. Med en stilren och gedigen design kommer man långt men insidan har också stor betydelse. Nordichardware har tagit reda på exakt hur bra Huaweis nya telefon verkligen är.

   

Samsung Galaxy S6 Edge+ snubblar på mållinjen i Svenska smartphoneguiden

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

edge plus banner

Efter vårens stora lansering av Galaxy S6 och galaxy S6 Edge har det blivit dags för en ny medlem den växande serien. Galaxy S6 Edge+ är ett större syskon till Galaxy S6 Edge och vi har testat den nya modellen i flera veckor för att levera ett omdöme. Är Samsungs fullmatade och rundade telefon värd sitt höga pris?

   

Huawei Honor 7 och Motorola Moto G 3 - två prisvärda Androidlurar i test

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

moto g honor 7 banner

Sugen på att skaffa en ny smartphone men har ingen lust att lägga ut 6 000 kronor? Det finns gott om bra alternativ på marknaden och vi har testat två alternativ för två olika budgetprisklasser. Huawei Honor 7 är ett billigt flaggskepp för dig som vill ha mycket och Motorola Moto G 3 är en telefon för dig som vill ha den billigaste telefonen möjlig.

   

Microsoft Lumia 640 XL LTE - Prisvärd Windows Phone-lur med batteritid i toppklass

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

Microsoft_Lumia_640_XL_banner

Svenska smartphoneguiden växer med en ny modell som blir guidens andra Windows Phone-telefon och andra budgettelefon. Den blir även guidens första Windows Phone- och budgettelefon som faktiskt får en utmärkelse. Vi har testat Lumia 640 XL i flera veckor och är nu redo att berätta precis hur bra Microsofts senaste smartphone verkligen är.

   

Sony Xperia Z3+ får Kalkon-utmärkelse i Svenska smartphoneguiden – värmeproblemen fortsätter

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

Sony_Xperia_Z3plus_kalkon_liten

Vi fortsätter att förbättra våra guider, utmärkelser och rekommendationer genom att göra en liten förändring i definitionen av en av våra utmärkelser. Med den nya definitionen på plats gör vi en omvärdering av Sonys senaste Android-flaggskepp, Xperia Z3+. Telefonen bli nu Svenska smartphoneguidens första modell som får utmärkelsen Kalkon.

   

Acer Liquid Jade S blir Svenska smartphoneguidens första budgettelefon

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

Acer_Jade_S_Recension_banner

Acer har ingen större smartphonenärvaro i Sverige men introducerar allt fler modeller som säljs via företagets egen hemsida. Nu testar vi en av Acers senaste modeller som också råkar vara Svenska smartphoneguidens första budgettelefon. Nu är frågan hur en telefon med ett pris strax över 2 000 kronor kan klara sig emot konkurrenterna?

   

Sony Xperia Z3+ tar sikte på förstaplatsen i Svenska smartphoneguiden

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

z3_plus_banner

Sonys senaste Android-flaggskepp har nått butiker och vi har spenderat de senaste veckorna med telefonen. Med ett pris runt 7 000 kronor tar den nya modellen sikte på marknadens högsta segment med hopp om att vara en av branschens absolut bästa.

   

Vi testar LG G4 - ny testvinnare i Svenska Smartphoneguiden

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

LG_G4_banner

LG G4 har just nått butiker men vi har redan testat den i mer än två veckor. Den nya modellen imponerar med en stor och högupplöst skärm, ett kraftfullt inre, ett utbytbart batteri och en baksida av äkta läder. Med många bra och unika egenskaper har nu konkurrenterna svårt att stå emot LG:s nya flaggskepp.

   

Sida 1 av 6

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed