Nordichardware Logo


 Smartphones och mobiltelefoner

- Våra telefoner blir inte bara smartare för var dag som går, utbudet växer också lavinartat. Vi följer den spännande utvecklingen på smartphonemarknaden och lämnar ingen tillverkare eller plattform orörd. Med Sveriges djupaste tester tar vi oss an smartphonedjungeln i jakt på de riktiga guldkornen.

/Anton Karmehed, Chefredaktör samt Ämnesansvarig för Smartphones

Svenska Smartphoneguiden - Sveriges största smartphonetest!

Smartphone Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

smartphonebanner

Stora, små, i plast och i metall - det finns mycket att välja och vraka bland på smartphone-marknaden och det är inte alltid lätt att hitta rätt telefon för just dig. Nu drar vi igång ett stort och löpande uppdaterat smartphonetest med de hetaste modellerna på marknaden från aktörer som Apple, Samsung, Sony och Huawei!

   

Iphone 6, Galaxy Alpha och Xperia Z3 Compact i stort premiumtest

Smartphone Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

smartphone_roundup

Moderna flaggskeppstelefoner tenderar att ligga på över fem tum i skärmstorlek, en formfaktor som inte faller alla användare i smaken. Så vilken telefon är bäst för dig som föredrar en enhet som används med en hand? Vi har testat Iphone 6, Galaxy Alpha och Xperia Z3 Compact i jakten på den bästa premiumtelefonen under fem tum!

   

Marknadens bästa mobilskärm - Vi testar LG G3

Smartphone Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

g3_artikelbild

LG har lanserat sin nya flaggskeppstelefon G3, ett 5,5 tum stort monster med skyhög upplösning, snabb processor och en nyfunnen förkärlek till minimalistisk design. Men är det tillräckligt för att rå på Samsung, HTC och Sony? Häng med när vi kikar närmare på nya LG G3!

   

LG G2 i förhandstitt - Kärlek vid första ögonkastet?

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

LG G2 kan bli en av årets trevligaste bekantskaper på smartphonemarknaden. Ett sällsynt lättsmält produktnamn matchas av en imponerande specifikationslista. Vi har klämt på LG:s nya flaggskepp som lockar med bland annat en vacker skärm och rykande snabb processor.

   

Supertunna Huawei Ascend P6 i förhandstitt

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

Medan Huawei presenterade Ascend P6 i London var vi inbjudna till den svenska lanseringen i Stockholm. Utöver presentationen fanns det ett par exemplar på plats och vi passade givetvis på att klämma lite för att se om det nya flaggskeppet har något att komma med utöver världens tunnaste profil.

   

Närmare titt på Samsung Galaxy S4:s tillbehör

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

Vi har sett att Samsung vet hur man tjänar pengar. Ett område som man lätt missar är tillbehören, ett område som Samsung nästintill har monopol på för sina egna telefoner. I och med släppet av flaggskeppet Galaxy S4 kom det även ett gäng nya tillbehör. Vi passar på att testa de som finns tillgängliga.

   

Samsung Galaxy S4 - En värdig tronföljare

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

Samsungs efterlängtade uppföljare till säljsuccén Galaxy S III är nu äntligen här. Vi har hårdtestat nya flaggskeppet Galaxy S4 under de senaste veckorna och det är nu dags att se hur den stor upp mot andra premiumtelefoner som HTC One och Sony Xperia Z.

   

HTC One - Telefonen som lever upp till sitt namn

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

HTC fortsätter med One-serien men den här gången har man satsat allt på en telefon. Utöver ett läckert aluminiumchassi hittar vi marknades mest högupplösta skärm, en ljuskänslig kamera, en Qualcomm 600 CPU och stereohögtalare. Vi kan konstatera att HTC tagit sig ordentligt i kragen och leverar en telefon utöver det vanliga.

   

Samsung Galaxy S4 - Förhandstitt

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

gs3inledning

Vi är på plats på Time Square i New York med Samsung och det nya flaggskeppet, Galaxy S4. Till skillnad från förra årets presentation har det inte varit solklart hur den nya telefonens utseende eller hårdvara skulle se ut. Det var då, nu har vi svaret och givetvis tog vi chansen att köra en liten förhandstitt innan telefonen släpps i slutet av April.

   

Nokia Lumia 920 - Världens mest innovativa smartphone

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

En av de mer intressanta lanseringarna under hösten var Lumia 920. Det nya flaggskeppet har inte bara fått en ny mjukvara, högupplöst skärm, förbättrad kamerateknik och ett nytt skal. Lumia 920 är även den första telefonen med Windows Phone 8 som har 4G.

   

Video: Vi klämmer på HTC One med ultrapixel-kamera och IR-öga

Smartphone Recensioner

Skriven av Anton Karmehed

htc_oneHTC One är namnet på en av de nu hetaste lurarna på Android-marknaden. Den taiwanesiska tillverkaren slog på stora trumman när man under tisdagskvällen lanserade HTC One, en 4,7 tum stor smartphone med FullHD-skärm, ultrapixel-kamera och redo att agera TV-fjärrkontroll.

   

Asus Padfone 2 - Både telefon och surfplatta

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

Asus kommer nu med sin andra generations hybridtelefon som förenar smartphone med surfplatta. Trots att det inte är långt efter släppet av den första versionen är det mycket som har uppgraderats. Kan Asus Padfone 2 vara det bästa av två världar - smartphone tillika surfplatta?

   

Windows Phone 8X by HTC - Först ut med WP8

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

HTC blir först med att släppa en telefon med Windows Phone 8 på den svenska marknaden. Som tidigare står kraftfullt ljud och en ljuskänslig kamera i fokus, men nu i kombination med ett nytt operativsystem och en design som skiljer sig från vad vi sett tidigare.

   

Pressfrukost med LG och Google Nexus 4

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

Till slut blev det LG:s tur att göra en Nexus-telefon åt Google. Vi fick möjligheten att klämma lite på telefonen under en pressfrukost i Stockholm. Trots att den senaste versionen av Jelly Bean inte erbjuder något revolutionerande finns det en del nyheter och förbättringar.

   

Asus Padfone 2 - Förhandstitt på nya surfplattstelefonen

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

padfone2

Alla har vi nog sett fördelar med att ha en telefon och surfplatta som är sammanlänkade. Asus gjorde ett tappert försök och lyckades på många sätt med sin Padfone. Nu är man tillbaka med Padfone 2 där nästintill allt blivit uppgraderat, bland annat med en kraftfull fyrkärnig processor från Qualcomm.

   

Sida 1 av 4

Våra köprekommendationer
Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed