Nordichardware Logo


Processorer

- Processorn är fortfarande en av de viktigaste komponenterna i din PC men numera även i din smartphone och surfplatta. Med allt fler komponenter integrerade direkt på processorn är  det en produktkategori med många intressanta aspekter att kika närmare på. Processorn som vi känner den håller på att förändras och vi följer utvecklingen från första parkett i testlabbet.
/Anton Karmehed, Chefredaktör

Bay Trail - Vi testar Intels nya Atom-plattform för surfplattor

Skriven av Felix Byström

Tidigare i September skrev vi om Intels lansering av energisnåla plattformen Bay Trail. Nu är vi på plats i München där vi får möjlighet att testa den nya systemkretsen Bay Trail som är en markant uppgradering från de äldre versionerna av Atom med sikte på våra surfplattor. 

   

En ny herre på täppan - vi testar Intel Core i7-4960X

Skriven av Carl Holmberg

4960Xinledning

Efter många månader av rykten, läckor och spekulation är det äntligen dags för Intel att officiellt lätta på skynket för sin nya serie entusiastprocessorer. Ivy Bridge-E har anlänt i testlabbet i form av flaggskeppet Core i7-4960X och vi tar reda på vad nykomlingen går för.

   

Snapdragon 800 testad - Qualcomm närmar sig PC-prestanda

Skriven av Anton Karmehed

snapdragon800MDPSnapdragon 800 är Qualcomms kraftfullaste kretsuppsättning någonsin och kommer att användas i både smartphones och surfplattor senare i år. Vårt första möte med kretsen får oss oundvikligen att dra paralleller med prestanda i traditionella PC-processorer, en spännande uppenbarelse.

   

AMD Richland - vi testar A10-6800K och A10-6700

Skriven av Carl Holmberg

inledning_brakop

Med lanseringen av Intels Haswell i backspegeln är nästa anhalt AMD och uppdateringen till Trinity för stationära datorer - Richland. Beväpnade med två nya processorer och en repertoar med tester granskar vi vad AMD har att bjuda på i årets upplaga APUer.

   

Intel Haswell - Core i7-4770K, 4670K och i5-4570 i test

Skriven av Anton Karmehed, Carl Holmberg

Haswell_inledning

Månader av rykten och spekulationer senare är det nu dags att granska Intels nästa processorarkitektur - Haswell. Vi kommer sätta tänderna i tre purfärska modeller till den nya sockeln LGA 1150, och undersöker om den nya grafikdelen HD 4600 kan utmana AMDs grafikherravälde.

   

AMD FX-8350 i test - Bulldozer har växt upp

Skriven av Jacob Hugosson

visheraBulldozer blev knappast en succélansering för AMD och en underpresterande strömslukare plockade faktiskt hem vår allt annat än smickrande Kalkon-utmärkelse. Nu laddar AMD om med sin uppföljare Piledriver och flaggskeppet FX-8350 - en processor som vis av erfarenhet hittat sin nisch.

   

AMD Trinity A10-5800K - Grafikprestanda für alles

Skriven av Anton Karmehed, Jacob Hugosson

Trinity_inledTrinity, uppföljaren till första generationens A-serie är här och nu kan vi lägga alla korten på bordet och berätta hela historien. Den integrerade grafiken imponerar i våra tester och sätter ännu en gång ny standard på marknaden, men CPU:n tar både ett steg framåt och ett steg bakåt.

   

AMD försöker styra mediabevakning under lansering av ny processor

Skriven av Anton Karmehed

AMD_Trinity_CPUAMD lanserar idag sin färska APU-arkitektur Trinity för stationära datorer. Samtidigt väljer företaget att i sista stund hindra media från att publicera CPU-relaterade prestandasiffror, fokus inte bara ska utan måste ligga på kretsarnas integrerade grafikkretsar - ett försök att påvisa styrkorna i Trinity.

   

AMD Jaguar tar budgetprocessorn till nästa nivå

Skriven av Jacob Hugosson

AMD_Jaguar_front

AMD:s lilla processorarkitektur Bobcat blev del i den mest succefyllda plattformen i företagets historia: Brazos. Dess efterträdare Jaguar bjuder på högre prestanda, lägre strömförbrukning, en mer syntetiserbar design som enklare kan flyttas till nya tillverkningstekniker och användas som pusselbit i systemprocessorer.

   

AMD beskriver Steamroller med förbättrad enkeltrådad prestanda

Skriven av Jacob Hugosson

AMD_Steamroller

Steamroller - det är namnet på på den tredje generationes Bulldozer-arkitektur. Medan Piledriver var en mindre finputsning utan stora förändringar, så blir Steamroller den första gången företaget på allvar sett över arkitekturen med målet att få upp prestandan i enkeltrådad prestanda och förbättra strömeffektiviteten.

   

Intel bekräftar ny CPU-packning efter temperaturproblem i Ivy Bridge

Skriven av Anton Karmehed

cpuIVBpackageIvy Bridge och nya flaggskeppet Core i7-3770K visade sig vara en sällsynt energieffektiv lösning för användare på jakt efter en kraftfull processor. En av få nackdelar var de oväntat höga arbetstemperaturerna som vi undersökte närmare, ett problem nu Intel gett ett formelt svar på.

   

Intel Core i7-3770K - Ivy Bridge och 3D-transistorn är här

Skriven av Jacob Hugosson, Anton Karmehed

inledningIVBIdag blir Intel Ivy Bridge officiell, världens första 22 nanometerprocessor som bygger på deras Sandy Bridgearkitektur. Förutom den purfärska tillverkningstekniken och lägre strömförbrukning kommer den med bland annat markant förbättrad grafik.

   

Det här är det nya AMD

Skriven av Jacob Hugosson

AMD_Front

När Analyst Day gick av stapeln hade AMD många nyheter att bjuda på. Förutom uppdaterade produktplaner som vi redan rapporterat om, ska de börja skräddarsy systemprocessorer åt sina kunder - x86-marknadens motsvarighet till Qualcomm?

   

Intel Core i7-3960X - Världens snabbaste processor [Test]

Skriven av Jacob Hugosson, Anton Karmehed

inledning

Sandy Bridge-E gör äntligen entré. Den entusiastinriktade processorarkitekturen tar över efter trotjänarna på LGA1366-plattformen med rejäl beväpning. Fyra minneskanaler, 2 011 kontaktpinnar och hela 2,27 miljarder transistorer. Vi har tagit en djupdykning i världens snabbaste processor, Intel Core i7-3960X.

   

NVIDIA Tegra 3 - Världens första fyrkärniga processor för smartphones

Skriven av Jacob Hugosson

Tegra3_Chip

Idag lanserar NVIDIA officiellt den omtalade Kal-El - ofta benämnd som Tegra 3 nu även av NVIDIA. Kal-El tar ett jättekliv för NVIDIA och ARM på marknaden med ökad prestanda, längre batteritid, dynamiska klockfrekvenser på upp till 1,4 GHz och stöd för dina gamla handkontroller.

   

Sida 1 av 6

Våra köprekommendationer


Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed