Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Processorer

- Processorn är fortfarande en av de viktigaste komponenterna i din PC men numera även i din smartphone och surfplatta. Med allt fler komponenter integrerade direkt på processorn är  det en produktkategori med många intressanta aspekter att kika närmare på. Processorn som vi känner den håller på att förändras och vi följer utvecklingen från första parkett i testlabbet.
/Anton Karmehed, Chefredaktör

AMD A8-7670K - nytt tillskott i Sveriges största CPU-test

Skriven av Carl Holmberg

a8 7670k banner

Tidigare i höst lanserade vi Svenska CPU-guiden, Sveriges stösta löpande CPU-jämförelse med över 30 testade modeller. Nu uppdaterar vi artikeln med en prisvärd mellanklassprocessor från AMD: den fyrkärniga och upplåsta AMD A8-7670K baserad på Godavari-plattformen.

   

Svenska CPU-guiden - Sveriges största test av processorer

Skriven av Carl Holmberg, Daniél Pulido

CPU banner vid

Processorn är kanske den mest centrala komponenten i en modern dator, och den har varit det sedan begynnelsen av den datorindustri vi har idag. Att välja rätt processor för rätt dator kan vara klurigt, och vi vill ge en hjälpande hand med hjälp av Sveriges största löpande test av processorer!

   

Videosammanfattning - våra tankar och intryck av Intel Skylake

Skriven av Carl Holmberg, Anton Karmehed

videobanner

Intel Skylake blev veckans stora nyhet, och Intels nya plattform är nu till sist ute på allvar. Som uppföljning på vårt djupgående test av Skylake vill vi nu sammanfatta våra tankar och intryck i ett videoklipp - hur har Skylake faktiskt lyckats, och är det värt en uppgradering?

   

Intel Core i7-6700K och Core i5-6600K - Vi testar Intels entusiastversioner av Skylake

Skriven av Carl Holmberg, Anton Karmehed, Anders Nilsson, Daniél Pulido

skylake_banner_preview

Tick tock - sommarens andra processorlansering är här efter att det blå laget smugit ut sina första stationära 14-nanometersprocessorer i Broadwell-familjen. Nu introduceras nästa serie, Skylake, som tar utvecklingen vidare med en ny arkitektur, DDR4-stöd och riktigt imponerande överklockningspotential.

   

Bay Trail - Vi testar Intels nya Atom-plattform för surfplattor

Skriven av Felix Byström

Tidigare i September skrev vi om Intels lansering av energisnåla plattformen Bay Trail. Nu är vi på plats i München där vi får möjlighet att testa den nya systemkretsen Bay Trail som är en markant uppgradering från de äldre versionerna av Atom med sikte på våra surfplattor. 

   

En ny herre på täppan - vi testar Intel Core i7-4960X

Skriven av Carl Holmberg

4960Xinledning

Efter många månader av rykten, läckor och spekulation är det äntligen dags för Intel att officiellt lätta på skynket för sin nya serie entusiastprocessorer. Ivy Bridge-E har anlänt i testlabbet i form av flaggskeppet Core i7-4960X och vi tar reda på vad nykomlingen går för.

   

Snapdragon 800 testad - Qualcomm närmar sig PC-prestanda

Skriven av Anton Karmehed

snapdragon800MDPSnapdragon 800 är Qualcomms kraftfullaste kretsuppsättning någonsin och kommer att användas i både smartphones och surfplattor senare i år. Vårt första möte med kretsen får oss oundvikligen att dra paralleller med prestanda i traditionella PC-processorer, en spännande uppenbarelse.

   

AMD Richland - vi testar A10-6800K och A10-6700

Skriven av Carl Holmberg

inledning_brakop

Med lanseringen av Intels Haswell i backspegeln är nästa anhalt AMD och uppdateringen till Trinity för stationära datorer - Richland. Beväpnade med två nya processorer och en repertoar med tester granskar vi vad AMD har att bjuda på i årets upplaga APUer.

   

Intel Haswell - Core i7-4770K, 4670K och i5-4570 i test

Skriven av Anton Karmehed, Carl Holmberg

Haswell_inledning

Månader av rykten och spekulationer senare är det nu dags att granska Intels nästa processorarkitektur - Haswell. Vi kommer sätta tänderna i tre purfärska modeller till den nya sockeln LGA 1150, och undersöker om den nya grafikdelen HD 4600 kan utmana AMDs grafikherravälde.

   

AMD FX-8350 i test - Bulldozer har växt upp

Skriven av Jacob Hugosson

visheraBulldozer blev knappast en succélansering för AMD och en underpresterande strömslukare plockade faktiskt hem vår allt annat än smickrande Kalkon-utmärkelse. Nu laddar AMD om med sin uppföljare Piledriver och flaggskeppet FX-8350 - en processor som vis av erfarenhet hittat sin nisch.

   

AMD Trinity A10-5800K - Grafikprestanda für alles

Skriven av Anton Karmehed, Jacob Hugosson

Trinity_inledTrinity, uppföljaren till första generationens A-serie är här och nu kan vi lägga alla korten på bordet och berätta hela historien. Den integrerade grafiken imponerar i våra tester och sätter ännu en gång ny standard på marknaden, men CPU:n tar både ett steg framåt och ett steg bakåt.

   

AMD försöker styra mediabevakning under lansering av ny processor

Skriven av Anton Karmehed

AMD_Trinity_CPUAMD lanserar idag sin färska APU-arkitektur Trinity för stationära datorer. Samtidigt väljer företaget att i sista stund hindra media från att publicera CPU-relaterade prestandasiffror, fokus inte bara ska utan måste ligga på kretsarnas integrerade grafikkretsar - ett försök att påvisa styrkorna i Trinity.

   

AMD Jaguar tar budgetprocessorn till nästa nivå

Skriven av Jacob Hugosson

AMD_Jaguar_front

AMD:s lilla processorarkitektur Bobcat blev del i den mest succefyllda plattformen i företagets historia: Brazos. Dess efterträdare Jaguar bjuder på högre prestanda, lägre strömförbrukning, en mer syntetiserbar design som enklare kan flyttas till nya tillverkningstekniker och användas som pusselbit i systemprocessorer.

   

AMD beskriver Steamroller med förbättrad enkeltrådad prestanda

Skriven av Jacob Hugosson

AMD_Steamroller

Steamroller - det är namnet på på den tredje generationes Bulldozer-arkitektur. Medan Piledriver var en mindre finputsning utan stora förändringar, så blir Steamroller den första gången företaget på allvar sett över arkitekturen med målet att få upp prestandan i enkeltrådad prestanda och förbättra strömeffektiviteten.

   

Intel bekräftar ny CPU-packning efter temperaturproblem i Ivy Bridge

Skriven av Anton Karmehed

cpuIVBpackageIvy Bridge och nya flaggskeppet Core i7-3770K visade sig vara en sällsynt energieffektiv lösning för användare på jakt efter en kraftfull processor. En av få nackdelar var de oväntat höga arbetstemperaturerna som vi undersökte närmare, ett problem nu Intel gett ett formelt svar på.

   

Sida 1 av 6

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed