Zotac brukar pressa sina fabriksöverklockade grafikkort riktigt hårt och nya flaggskeppet Zotac GTX 1080 AMP! Extreme kan bli en av sommarens värstingar.

Zotac är en av många tillverkare som kommer att presentera nya Geforce GTX 1080-grafikkort på Computex nästa vecka. Unikt med just Zotac är att tillverkaren har en tendens att pressa klockfrekvenserna på sina toppmodeller till bristningsgränsen. Inte sällan ligger Zotac i absoluta täten när det kommer till frekvenser och prestanda varför det nu är extra intressant att se detaljerade bilder av företagets kommande GTX 1080-flaggskepp.

Zotac Geforce GTX 1080 AMP! och GTX 1080 AMP! Extreme har båda fångats framför kameran och visar hur Zotac inte bara utvecklat egna robusta kylare till korten utan även skräddarsydda kretskort.

Toppmodellen AMP! Extreme har en kylare med tre stora fläktar och integrerad LED-belysning i kylarens frontfölje, dessa kan sty

ras av Zotacs egen mjukvara Firestorm i windows.

Baksidan av kortet är även det rejält ompysslat med en heltäckande metallpanel samt företagets klassiska Power Boost-krets som ska leverera lägre rippel och en stabilare spänning även vid överklockning. Något som matchas av dubbla 8-pins strömkontakter på det egenutvecklade kretskortet.

Läs även: Gigabyte GTX 1080 Xtreme Gaming fångad på bild

Lillebror AMP! får nöja sig med dubbla fläktar men en liknande uppsättning komponenter och troligtvis ett identiskt kretskort.

Inga frekvenser avslöjade

Tyvärr finns det ännu inga uppgifter om vilka klockfrekvenser Zotac valt att pressa sina toppmodeller till. Däremot har det avslöjats att Evgas Superclocked-modell av GTX 1080 får en boostfrekvens på 1 848 megahertz. Vi skulle inte bli förvånade om Zotac pressar boostfrekvensen åtminstone över 1 900 megahertz för AMP! Extreme. Men mer information om detta lär vi få under Computex nästa vecka.

Geforce GTX 1080 på Prisjakt.se

Rubrik

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments