Asus tillkännager officiellt sina senaste surfplattor Vivo Tab och Vivo Tab RT som drivs av en x86 Atom-processor respektive ARM-processor. De både kommer även med ett dockningsbart tangentbord med inbyggt extra batteri och Atom-modellen får en Wacom stylus digitizer.

Asus visar nu upp sina kommande surfplattor med Windows 8 och RT som följer deras Transformer-koncept som länge funnits ute med Googles operativsystem Android. Surfplattorna får dock ett namn som inte alls förknippas med Transformer-serien, utan kallas för Vivo Tab.

Den första Vivo Tab som skeppas med Windows 8 baseras på Intels Clover Trail-plattform byggd på en 32 nanometersteknik med en SoC-design som har all logik inbyggt på en och samma krets. Processorn paras ihop med 2 gigabyte RAM-minne och får en 64 gigabytes eMMC-lagring.

Surfplattan har en 11,6-tums IPS-skärm som Asus kallar för ”Super IPS+” med upplösningen 1 366 x 768 och den kapacitiva skärmen får hjälp ifrån en Wacom stylus. På baksidan finns en 8 megapixelkamera och i fronten hittar vi en 2 megapixel för videosamtal. Vivo Tab väger 675 gram och mäter endast 8,7 millimeter i bredd. Surfplattan har även stöd för NFC.

Vivo Tab RT kommer, precis som namnet antyder, med Windows RT och bygger krings Nvidias Tegra 3-processor med fyra Cortex-A9-kärnor. Även denna kommer med 2 gigabyte RAM-minne, men den får istället nöja sig med att få endast 32 gigabytes eMMC-lagring.

Den här surfplattan är något mindre med en skärm på 10-tum, men den kommer likt Vivo Tab med IPS-panel och en 1 366 x 768-upplösning. När det kommer till kamerorna och NFC så gäller samma sak med Vivo Tab RT, som med vanliga Vivo Tab. På grund av den mindre skärmen så väger surfplattan så lite som 520 gram(!) och mäter 8,3 millimeter i profil.

Både Vivo Tab och Vivo Tab RT kommer kunna köpas med ett tangentbord som fungerar som dockningsstation. Förutom att få ett tangentbord så kommer ett batteri inbyggt för utökad batteritid. Tangentbordet för Vivo Tab kommer med två USB 2.0, medan tangentbordet för Vivo Tab RT får nöja sig med en ensam USB 2.0. Pris och tillgänglighet för de båda modellerna är fortfarande okänt, men de kommer med största sannolikhet att lanseras den 26 oktober tillsammans med Windows 8 och Windows RT.

Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Farrisen
Farrisen
11 Årtal sedan

Att den klarar att köra U3 Engine med dryga 30-40 FPS är *dregel*

ctrl
ctrl
11 Årtal sedan

”Vivo Tab Infinity” hade varit något. HD skärm och dator som skulle fungera som en ultrabook/tablet hybrid.