Den japanska elektronikjätten uppges arbeta på en fjärde modell i den nya X-serien, X Premium, som sägs bli den första mobiltelefonen med stöd för HDR.

Högre dynamiskt omfång är vad som förväntas bli nästa stora steg för TV-apparater och datorskärmar, och inom kort kan den trenden även sprida sig till mobiltelefoner. Enligt källor till Phoneradar kommer Sony snart tillkännage en fjärde modell i X-serien, utöver de tre telefoner som avtäcktes på MWC i februari, med fokus på just HDR-stöd.

Sony kan bli först med HDR i mobiltelefoner

Den nya modellen, som uppges få namnet Xperia X Premium, sägs få en skärm på 5,5 tum med 1080p-upplösning som ska klara av att visa 1 024 nyanser av var och en av de tre basfärgerna rött, grönt och blått, för totalt 1,07 miljarder nyanser. Panelen, som ska tillverkas av Japan Display, uppges även klara av en maximal ljusstyrka på upp till 1 300 nits, ett kontrastvärde på 2 000:1 och en uppdateringsfrekvens på 120 hertz.phoneradar_sony

Telefonen tar över efter Z5 Premium, som blev marknadens första telefon med 4K-panel och som fick förhållandevis ljummen kritik, bland annat från oss på Nordichardware. Den kanske största elefanten i rummet för Z5 Premium var att den fulla upplösningen inte användes i operativsystemets menyer eller i merparten av apparna, utan endast i ett fåtal av Sonys egna program, såsom film- och bildvisaren.

Android har i sig inte stöd för HDR i nuläget, så om X Premium faktiskt får de specifikationer som ryktet påstår så misstänker vi att det blir en liknande situation, med HDR-stödet begränsning till en handfull appar.

I specifikationerna citeras i övrigt en Qualcomm Snapdragon 820-processor, samma kisel som används i konkurrenterna LG G5 och HTC 10, 3 gigabyte arbetsminne och laddning via USB-C. Om uppgifterna stämmer bör vi få se en officiell utannonsering någon gång under sommaren.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid