I veckan meddelade Microsoft att företaget tänker öppna öpp det tidigare slutna Xbox Live-nätverket så att spelare inte är låsta till sin respektive plattform när de spelar på nätet. Nu svarar Sony på inbjudan, och tonen är positiv.

Efter att både Playstation- och Xbox-plattformarna tidigare har experimenterat med multiplayer mellan sin respektive plattform och PC, så har spelare med olika konsolplattformar fortfarande inte kunnat spela med varandra. Exempelvis har Xbox Live varit ett slutet spelnätverk, och först på senare tid har Microsoft öppnat för att spelutvecklare ska kunna koppla samman konsolspelare med PC-spelare.

Fortfarande upp till utvecklarna

Tidigare i veckan meddelade Microsoft att företaget var öppet för att låta spelutvecklare implementera multiplayer mellan plattformarna, och nu ger Sony svar på tal. Sony påpekar att man är mer än villiga att diskutera det med spelutvecklare och utgivare, och att Sonys nätverk redan varit öppet för spel mellan plattformarna sedan tidigare; det första spelet som hade stöd för multiplayer mellan Playstation och PC var Final Fantasy 11 som släpptes redan 2002 till Playstation 2.

”PlayStation has been supporting cross-platform play between PC on several software titles starting with Final Fantasy 11 on PS2 and PC back in 2002. We would be happy to have the conversation with any publishers or developers who are interested in cross platform play.”

De tekniska murarna mellan nätverken ska alltså till slut vara rivna; det som återstår nu är för spelutvecklare att ta tag i saken och implementera stöd i sina spel. Rimligtvis bör det gynna både spelare och utvecklare i längden, om spelare som köpt samma spel men till olika plattformar faktiskt kan spela tillsammans. Huruvida det är någonting som kan komma att påverka även redan släppta titlar genom mjuvaruuppdateringar återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
LoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Har alltid haft föreställningen att en som sitter med en handkontroll inte kan ha den precisionen och kanske snabbhet som mus å tangentbord ger, men det finns ju folk till allt.