Virtuell verklighet har flera häftiga användningsområden utöver spelande, varav en nykomling är ritmjukvaran Tilt Brush. Med ett enkelt gränssnitt som bygger kring ett lutande plan kan du enkelt rita din egen omgivning runt dig när du använder exempelvis Oculus Rift.

Virtuell verklighet behöver inte endast användas för konsumption, utan kan även användas i kreativt syfte. Ett hjälpmedel som presenterats för VR-headset som Oculus Rift är mjukvaran Tilt Brush, som inte kräver någon dedikerad hårdvara utan kan kontrolleras med en vanlig datormus.

I mjukvarans gränssnitt kan du flytta ett lutande plan i valfri vinkel, som du sedan kan rita på i 3D. För att rita i en ny vinkel kan du helt enkelt vida planet, och på så sätt bygga upp avancerade 3D-objekt med olika sorters virtuella penslar och effekter. Verktyget kan dels användas för 3D-konst, men kan även vara användbart i exempelvis spelutveckling. Det finns även ett inbyggt verktyg för att automatiskt skapa animerade GIF-bilder av det du modellerar.

Tilt Brush bör fungera med flera olika VR-headset, däribland välkända Oculus Rift. Det finns fortfarande ingen kommersiellt tillgänglig version av mjukvaran, men gott om demonstrationer om vad den är kapabel till och vad vi kan förvänta oss längre fram.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid