Nippon Electric Glass kan bli ett av våra favoritföretag framöver om man kan leverera vad man utlovar. Tillverkaren visar på nytt upp sitt ”osynliga skärmglas” som i exempelvis smartphones ska minimera ljusreflektioner i din skärm, utan att för den delen förstöra föråtergivning och påverka bildkvaliten.

Dagens skärmar för mobila produkter som smartphones, surfplattor och bärbara datorer är av högre klass än någonsin tidigare. Men oavsett upplösning, färgåtergivning och pixeldensitet är det ofta svårt att nyttja skärmarna i ljusa omgivningar, inte minst direkt solljus.

Med bakbelyst skärmteknik är det ett problem som lär kvarstå till viss mån, men Nippon Electric Glass lovar att göra livet åtminstone lite lättare för oss. Deras osynliga glas används redan idag på bland annat kamerasensorer och i konstgallerier för att ge ett skyddande hölje som inte skymmer eller försämrar sikten.

nipponDet ska tydligen finnas ett fjärde skärmglas i denna montern, vi får ta Engadget/Nippon Electric på ordet.

Tanken med det specialutvecklade glaset är att ge en effekt som är ett mellanting av matta och glansiga skärmglas. Man minimerar ljusreflektioner, och därmed för bättrar användbarheten i ljus, samtidigt som glaset ska ge optimal färgåtergivning.

Nästa mål för Nippon Electric Glass är smartphonemarknaden där man ser stora förtjänster med sitt skärmglas. Sett till vad företaget lovar med sin skärmglasteknik kan vi bara hålla med, även om stryktålighet och tillverkningskostnader är något oklart.


Relaterade artiklar:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
raven76 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Peter
Medlem
Peter

Kan inte låta bli att tänka på kejsarens nya kläder! 😉