Under första kvartalet 2004 har Taiwanesiska tillverkare skeppat hela 11.55 miljoner WLAN-produkter vilket är en ökning med 124 % från samma period 2003. Enligt digitimes ser det ut att bli ännu högre siffror inför andra kvartalet där man uppskattar en skeppning av 13.18 miljoner enheter.


WLAN (Wireless LAN) är onekligen på stark frammarsch inom PC-marknaden. Detta är dock inte någon direkt överraskning då ett trådlöst nätverkssystem har många fördelar jämfört med ett kabelbaserat system. Det som kanske satt lite käppar i hjulet för WLAN är de stora diskussioner kring säkerhet som varit aktuella det senaste året. Detta till trots verkar alltså marknaden bli mer och mer intresserad av tekniken och vi kan även erkänna att vi på NH ser på det hela med vakande ögon.


Vi kommer att titta närmare på WLAN-tekniken inom en snar framtid då vi är helt övertygade om att det kommer att bli en av de hetare produkterna på marknaden i år.


Läs mer om skeppningen av WLAN-produkter på DigiTimes.com.

DELA
Föregående artikelNordicHardware-kläder
Nästa artikelUndersökning av integrerat Gigabit Ethernet
Profilbild på Anton Karmehed
En glad teknik- och träningsnörd som efter 15 år på NHW fortfarande älskar vacker grafik och häftiga grafikkort. Varvar idag sin roll som chefredaktör med en och annan handstand samt vidhåller övertygelsen att du aldrig kan få för stor bild!

Skriv en kommentar

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar

wpDiscuz