Med en ny hoprullningsbar AMOLED-panel, den hittills mest högupplösta av sitt slag, vill Samsung låta dig vika ihop telefonen innan du stoppar den i fickan.

Att Samsung arbetar på mobiltelefoner med vikbara eller rent av hoprullningsbara skärmar har varit på tal sedan ett bra tag tillbaka, och har understrukits av både rykten och företagets egna konceptfilmer. Nu tycks tekniken på allvar närma sig en skarp lansering, och Samsung ska ha skickat ut bilder på en ny prototypskärm för ändamålet.

OLED-panel som kan rullas till en cylinder

Den nya AMOLED-panelen, som mäter 5,7 tum och har en upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar, kommer ta mer plats i rampljuset under den analkande bildskärmsmässan Display Week i San Francisco. Panelen blir den mest högupplösta böjbara OLED-panelen från Samsung hittills, och utlovas väga endast fem gram med en tjocklek på 0,3 millimeter. Den uppges kunna böjas med en vinkel på 10 grader, tillräckligt för att kunna rullas ihop till en cylinder.Samsung_rolled

Paneltekniken kan komma att användas till flera olika produktområden, däribland moderna instrumentpaneler och VR-glasögon, men mest relevant för just 5,7-tumsvarianten blir mobiltelefoner. Panelen kan komma att användas i nästa generations Galaxy-telefoner, och enligt källor till Fudzilla kan en utrullning för konsumenter ske redan nästa år.

Samtidigt arbetar även Samsungs konkurrenter på liknande tekniker, och bland annat LG har tidigare visat upp hoprullningsbara OLED-paneler. I skrivande stund tycks dock Samsungs AMOLED-panel vara den som är närmast att vara klar för vikbara konsumentprodukter, medan LG fortfarande har fritt spelrum med sina större paneler på TV-marknaden.

Om Samsungs nya paneler är så nära masstillverkning som påstås bör vi få se mer av dessa paneler under de kommande månaderna, förhoppningsvis redan på IFA-mässan i september.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid