Radeon RX 480 gör tidig debut i en asiatisk livestream där grafikkortet får bekänna färg framför kameran där det bland annat bjuds på tester av ljudnivå och strömförbrukning.

AMD:s mediaembargo för Radeon RX 480 lyfts den 29:e juni men tydligen verkar inte alla medier vara lika benägna att hålla fast vid det röda lägrets planering. I en kinesisk livestream visas Radeon RX 480 upp publikt och bland annat kunde tittare få en bättre känsla för grafikkortet rent fysiskt men inte minst mer information om strömförbrukning, ljudnivå samt ett nytt överklockningsvektyg från AMD.

Medan Radeon RX 480 ska dra runt 100 watt vid gaming fick man under streamen endast se konkreta mätningar av energiförbrukningen vid vila – som då låg vid låga 14 watt för grafikkortet. Mer intressant var att man under  streamen tryckte upp en mikrofon till grafikkortet och mätte ljudnivån för att visa hur tyst Radeon RX 480 faktiskt är även med sin referenskylare. Inte helt oväntat med tanke på grafikkortets låga energiförbrukning och därmed begränsade värmeutveckling, men trots allt positivt att se mer bekräftat.

Intressant att se var även de första, om än lågupplösta, bilderna av AMD:s nya överklockningsverktyg för Radeon RX 400-serien. Verktyget ser ut att komma med flera inställningar som frekvensändringar för GPU, minne samt extra fläktprofiler och inställningar för spänning.

Överklockat till 1,6 GHz

På tal om överklockning har det dykt upp information om Radeon RX 480-grafikkort som överklockats till 1,6 gigahertz GPU-frekvens, en ganska rejäl ökning från referensfrekvensen på 1 266 megahertz. Det är dock oklart om vilka eventuella knep och modifikationer som krävdes för att nå dessa frekvenser som dock sägs varit tillräckligt stabila för att spela med.

AMD lanserar Radeon RX 480 officiellt den 29 juni och ni kommer att kunna läsa en fullsmetad recension här på NordicHardware.

AMD Radeon RX 480 hittar in i NordicHardwares testlabb


Lägsta pris på Prisjakt.nu

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedThomaseronGustav Falk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gustav Falk
Gäst
Gustav Falk

Får ni 480 så ni hinner testa innan realese eller får ni vänta som alla andra?

Thomaseron
Medlem

Jag tyckte det såg ut så på en nyhet de kommenterade tidigare i månaden. 🙂