PowerColor har nu släppt några förhandstittar av framtida grafikkortsmodeller och utan några detaljerade specifikationer avslöjade är det kylningen som fångar våra ögon, och intresse. PowerColor Radeon HD 6990 LCS får ett heltäckande vattenblock medan tillverkaren slängt på en bastant luftkylare på sitt nya Radeon HD 6950 Vortex 2.

PowerColor har i skrivande stund endast släppt bilder på de båda korten men som en av AMD:s närmaste partners brukar tillverkaren ligga i framkant med nya grafikkortsmodeller. Att AMD Radeon HD6990 verkligen behöver rejäl kylning för att visa sitt rätta jag gör PowerColors LCS-modell extra intressant, huruvida men även sett över kortets klockfrekvenser eller ändrat dess standardspecifikationer på annat sätt låter vi vara osagt. 

hd6990lcs

hd6990lcs2

PowerColor Radeon HD 6950 Vortex 2 är kanske inte ett fullt lika extremt grafikkort som tidigare nämnda modell. Men Radeon HD 6950 är ett av de mest prisvärda prestandakorten på marknaden och PowerColor har tidigare erbjudit modeller med möjlighet att låsa upp extra streamprocessorer och förvandla kortet till ett Radeon HD 6970. Vi har i skrivande stund inga bekräftande uppgifter på detta för Vortex 2, men med en rejät tilltagen kylare som bygger på kraftiga värmeledningsrör och dubbla fläktar lär klockfrekvenserna spetsas direkt från fabrik.

Vi hoppas kunna bjuda på mer information om PowerColors nya kort inom kort, men tills dess får dessa bilder duga som förrätt.

vortex2

vortex22

Relaterade artiklar:

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
phudenMean Machinenussse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
nussse
Gäst
nussse

6950 Vortex 2 var fan inte vacker. Men man får väll hoppas den presterar ordentligt.
6990 LCS gav däremot mersmak. Inte för att jag skulle köpa just det kortet men ändå nice. Får hoppas de slänger på motsvarande block på 6970 & 6950 + ev 6870 🙂

Per SJöberg
Medlem
Per SJöberg

Grymt med 6990 och förmonterad vattenkylning. Minskar risken att man slutar med ett obrukbart kort och ingen garanti om man gör det själv. Har för mig att det är EK block. Kan det stämma?

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”phuden”]Grymt med 6990 och förmonterad vattenkylning. Minskar risken att man slutar med ett obrukbart kort och ingen garanti om man gör det själv. Har för mig att det är EK block. Kan det stämma?[/quote]
Behöver du en större EK-logo än det som sitter på? 😉

Per SJöberg
Medlem
Per SJöberg

HAHAHA ja jävlar nu när du säger det så undrar jag lite hur jag missade loggan 🙂