Mekaniska tangentbord är åtminstone i spelsammanhang närmast synonymt med Cherry MX-brytare, men det är någonting som välkända Razer nu vill ändra på. De har istället skräddarsytt sina egna mekaniska brytare specifikt för spel, med två olika varianter.

De fyra vanligaste brytarna från Cherry räcker inte till för Razer idag, som tidigare främst har använt sig av Cherry MX Blue och Cherry MX Brown. Medan Cherry-brytarna ofta används i speltangentbord så är de från början designade för skrift och kontorsarbete, vilket har lett till att Razer velat göra egna justeringar för att ta fram en mer spelanpassad brytare.

f9-key

Resultatet heter Razer Mechanical Switch, en brytare som vid första anblick är väldigt snarlik en traditionell Cherry-brytare. Men Razers brytare är anpassade för en kortare slaglängd och därmed för snabbare tryckningar mer precision. Precis som Cherrys brytare så kommer Razers finnas i olika versioner som namnges med färger.

Razer_green Razer_Orange
  Razer Green Cherry MX Blue Razer Orange Cherry MX Brown
Aktiveringspunkt 1,9 mm
+- 0,4 mm
2,2 mm
+- 0,6 mm
1,9 mm
+-0,4 mm
2,0 mm
+- 0,6 mm
Aktivering till deaktivering (delta) 0,4 mm 0,7 mm 0,05 mm 0,1 mm
Aktiveringskraft 50 g 50 g 45 g 45 g

Inledelsevis finns det två varianter, båda med taktil respons. Razer Green kommer ha en aktiveringskraft på 50 gram och en klickande respons, inte helt olikt Cherry MX Blue. Razer Orange kommer i sin tur ha en lite lägre aktiveringskraft på 45 gram och sakna klickrespons, i sin tur inte helt olikt Cherry MX Brown. Båda brytarna har 1,9 millimeter till aktiveringspunkten, och ska klara 60 miljoner knapptryckningar.

Brytarna kommer debutera i en ny version av Razers flaggskeppstangentbord Black Widow Ultimate, med grön bakgrundsbelysning och fem dedikerade makrotangenter. Tangentbordet kan beställas med de nya brytarna redan idag.


Relaterade artiklar

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MTKigelqott Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
igelqott
Gäst
igelqott

Jag vet inte ens om det är möjligt, men en laptop knapp med en mekaniskbrytare är min personliga dröm, jag gillar låg slaglängd och känslan av att skriva på laptopknappar.

Tex har jag själv alltid använt logitechs OEM tangentbord, det silvriga med svarta laptopknappar, bara nyligen gått över till Apples tangentbord.

Förstår inte nyttan med mekaniska tangentbord som tar kraft och evigheter att trycka ner, känns inte riktigt innovativt eller effektivt. Dock saknar jag en aktiv feedback, som jag inte får via laptopknappar, då de är mest en tvättsvampseffekt snarare än ett klick.

MTK
Gäst
MTK

Razer Orange är nog mer som Cherry MX Red (lätta, ingen klickrespons) Brown är lätta, MED klickrespons