Smarta klockor har sakta men säkert börjat ta fart på marknaden, och allt fler tillverkare erbjuder sina egna armbandsur för olika plattformar och målgrupper. Nu vill även HP ge sig in i leken med ett eget armbandsur, framtaget i samarbete med modedesignern Michael Bastian.

Idag har merparten av världens största elektroniktillverkare egna smarta klockor ute på marknaden eller modeller planerade för lansering inom kort. Samsung har hunnit släppa en uppsjö modeller i sin Gear-serie, konkurrenten LG har släppt en modell baserad på Googles nedbantade Android-version Android Wear och flera mindre aktörer som Pebble har fått ta plats i rampljuset.

hp_smart_watch_2

Nu meddelar HP att företaget planerar att släppa ett eget smart armbandsur under hösten. Klockan, som fortfarande inte har ett officiellt namn, kommer tas fram i samarbete med modedesignern Michael Bastian och tycks bli tänkt snarare som ett lyxtillbehör än ett verktyg för den breda massan. Designen kommer vara rundad, inte helt olikt Motorola Moto 360, med en urtavla på 44 millimeter i diameter.

Det kommer finnas stöd för både Ios och Android, där klockan dels kommer kunna visa notifikationer och meddelanden och dels styra musik och samtal. Klockan kommer finnas med flera olika armband i läder eller nylon och huvudsakligen säljas via den amerikanska återförsäljaren Gilt.

Det finns fortfarande inga uppgifter om vad HP:s smarta armbandsur kommer kosta vid lanseringen, men av allt att döma kommer det röra sig om en premiumprodukt som även kommer kosta därefter. Vi kommer hålla ögonen öppna framöver efter mer information.

Via: Engadget


Relaterade artiklar

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Andreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Nu börjar det ta sig. Mer sådant här.