Grafikkortstillverkaren Gainward har på senare år återfått lite av sin fornstora form och har med sina friskt överklockade specialmodeller av NVIDIA:s grafikkort fångat både vårt och konsumenters intresse. Nu kommer även Gainward att bli mer lättillgängligt i Sverige då distributören PCB Distribution meddelar att man börjar arbeta tillsammans med Gainward.

Gainward är en av NVIDIA:s närmaste partners och är ett dotterbolaag till PALIT Group som är den största grafikkortstillverkaren på marknaden. Gainward har sitt namn troget redan lanserat ett flertal entusiastinriktade modeller i de nya GTX 500-serierna. Enligt PCB Distribution är det också dessa överklockade serier man kommer att fokusera mer på framöver. Inte minst de nya Phantom-modellerna men även andra populära produktserier som Golden Sample (GS) och Goes Like Hell (GLH).

Gainward har ett väl inarbetat varumärke och när man nu börjat hitta tillbaka till sina rötter med kraftfulla grafikkort och ett större fokus på entusiastmarknaden kändes det som rätt läge för oss på PCB Distribution att lyfta in produkterna i Sverige. Fokus kommer även hos oss att ligga på tillverkarens överklockade kort men till stora delar kommer hela Gainwards utbud att finnas tillgängligt i Sverige redan inom några dagar, kommenterade Magnus Johansson marknadsansvarig på PCB.

Förutom spetsade klockfrekvenser satsar Gainward även på många egna kylningslösningar där man med märkningen Better Cooling By Gainward (BCBG) satsar på att erbjuda effektivare kylning än NVIDIA:s referensmodeller.

phantom2
Gainward Phantom GTX 580 med egenutvecklad kylning och 3GB grafikminne.

PCB Distribution kommer under 2011 att förse många svenska butiker med Gainwards produkter och dessa kommer garanterat även dyka upp i våra testlabb i större utsträckning.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid