Utrullningen av Windows Phone 8.1 är i full fart och Windows 8.1 har tagit plats på PC-markanden. Men nästa riktigt stora Windows-uppdatering blir Windows 9 samt mobilvarianten Windows Phone 9, och nu talar källor om att båda operativsystemen kommer släppas under andra till tredje kvartalet nästa år.

Microsoft har hunnit trycka in en hel del nyheter i Windows 8.1, med och vi räknar med att få se ännu fler i kommande uppdateringar och till Windows 8.2. Men hur ser det ut med nästa stora lansering, som bör få versionsnumret Windows 9?

Ett internt dokument från Microsoft som Myce har kommit över så är det runt mitten av 2015 vi kommer få se nästa stora uppdateringar av Windows, både till PC-plattformen och mobilplattformen. Med det i åtanke kan vi mycket väl tänka oss att få se en officiell utannonsering på Microsofts nästa Build-konferens som bör äga rum i april 2015. Det är även tänkbart att det är under andra kvartalet vi får se alfa- eller betaversioner av Windows 9, följt av skarp lansering under hösten.

myce-faikee-full-uncensored

Intressant nog nämns även en referens till ”Windows 365” i samma dokument. Med Office 365 i åtanke kan vi mycket väl tänka oss att det rör sig om någon form av prenumerationstjänst för ett Windows-operativsystem, men det finns ännu inga detaljer att tillgå.

Det finns fortfarande väntad funktionalitet till Windows 8.1 som ännu inte lanserats, så det är fortfarande lite tidigt att spekulera om exakt vad vi kommer få se i Windows 9. Vissa har spekulerat om en sammanslagning med Windows RT, och med stor sannolikhet kommer vi få se mer av Microsofts planer för universella applikationer mellan Windows Phone, Windows och Xbox. I fallet Windows Phone 9 bör vi även få se ännu mer av Microsofts röststyrningsteknik Cortana. Vi kommer dock behöva avvakta med absoluta besked.

Vad vill ni läsare se i Windows 9 och Windows Phone 9?


Relaterade artiklar

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
nILGotmartinot Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
martinot
Medlem
martinot

Har inte uppgraderat till WP 8.1, så vet inte riktigt vad jag kommer att sakna och vill se i kommande WP 9.

Kanske stöd för Bluetooth 4.0 Low Energy/smart för att koppla till externa sensorer för träning och annat (om det inte kommer redan i WP 8.2). Samma sak med stöd för Miracast/WiDI för streaming ifrån telefon till TV.

mvh,
martin

nILGot
Medlem
nILGot

Jag skulle tro att mer folk är villiga att betala 59-79:- / månad istället för en en tusenlapp för att behålla sitt windows uppdaterat. Skulle de få företag att gå på en sådan plan så skulle de ju slippa det som hände med windows xp nu