alienware_area_51_2014

Dell har visat en förhandstitt på sin nya entusiastdator Alienware Area 51 i samband med lanseringen av Intel Haswell-E. Det rör sig om en påkostad maskin som levereras med upp till tre grafikkort, 64 gigabyte DDR4-minne och en helt ny, iögonfallande chassidesign.

Under hösten kommer vi få se flera nya färdigbyggda system med Intels nya entusiastplattform Haswell-E, både för gaming och professionell användning. Dell har redan visat upp ett nytt system under sitt Alienware-varumärke – 2014 års upplaga av Alienware Area 51.

Alienware-Area-51-Thermals

Den kanske största nyheten är dock den estetiska – nya Alienware Area 51 har fått en ny chassidesign med lutande front och baksida, för ett något pyramidaktigt utseende. Den nya designen ska enligt Dell vara optimerad för ett bra luftflöde, även om datorn står placerad mot en vägg. Dessutom ska de lutande sidorna göra det enklare att komma åt datorns portar. Nio belysningszoner låter användaren anpassa datorns inbyggda belysning i olika färger.

Innanför skalet sitter såklart en processor ur Intels nya Haswell-E-familj, med 6 eller 8 kärnor, upp till 64 gigabyte DDR4-minne och sluten vattenkylning. Area 51 kan köpas med upp till tre grafikkort och drivs av ett nätaggregat på upp till 1 500 watt. Lagringen sköts av upp till fyra SSD-enheter i en RAID-konfiguration. Det finns både trådat nätverk via en Killer-nätverkskrets och trådlöst nätverk med 802.11ac.

Alienware_Area_51

Leveranserna är tänka att inledas i oktober, men utöver att vi bör räkna med att Area 51 inte blir en billig historia finns det fortfarande inga officiella prisuppgifter.

Via: Hot Hardware

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid