Asus har inlett årets Computex-mässa med en ny flaggskeppsmodell i sin Zenbook-serie. Namnet blir Zenbook NX500, en dator som trots sin tunna profil på 19 millimeter kommer med riktigt trevliga specifikationer. Vad sägs om 4K-upplösning och plats för både SATA- och PCIe-lagring?

Asus satsat stenhårt på sin familj av premiumdatorer i Zenbook-serien. Företaget har vassa modeller både i traditionellt ultrabook-format och större varianter i 15- till 17-tumsklassen, där fokus idag ligger på hög prestanda, gedigen design och väl valda skärmpaneler.

Årets nya flaggskepp i Zenbook-familjen heter NX500, och vi har passat på att klämma på modellen på mässgolvet i Taipei. Det är en 15,6-tumsdator med ett skal i aluminium, och överlag en väldigt stilren, minimal design. Högtalargaller finns etsade direkt i aluminiumskalet på vardera sida om tangentbordet, en ganska intressant detalj som påminner om högtalargallren till Apples Macbook Pro-modell i samma storleksklass. Själva högtalarna är framtagna i samarbete med Bang & Olufsen.

Skärmen har multitouch, och kanske mer intressant är den höga upplösningen som Asus har stuvat in. Det rör sig om full 4K-upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar, vilket ger 282 pixlar per diagonal tum. Under huven finns en Intel Core i5- eller i7-processor och gott om lagringsmöjligheter. Asus kommer erbjuda datorn med en ensam SATA-SSD, dubbla SATA-enheter i RAID 0, eller en PCIe x4-ansluten SSD för hastigheter upp till 1 500 megabyte per sekund i läsning och skrivning.

Prislappen börjar på uppåt 2 000 dollar beroende på konfiguration, och leveransdatum är fortfarande oklart.


Relaterade artiklar

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
JacozzAnton Karmehed-Tjalve-Henrik Berntsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henrik Berntsson
Admin

Ser riktigt fin ut, hur känns tangentbordet?

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Antar att SSDn är Samsungs XP941? Om inte, vilken är det?

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Henrik Berntsson”]Ser riktigt fin ut, hur känns tangentbordet?[/quote]
Det kändes rätt bra det lilla vi hann testa men inte tillräckligt för att ge ett riktigt omdöme ännu.

[quote name=”-Tjalve-”]Antar att SSDn är Samsungs XP941? Om inte, vilken är det?[/quote]
Fanns tyvärr ingen information alls om det Gustav och siffrorna 1500MB/s var från Asus pressfolk som inte verkade helt hundra på specsen öht. Men ska försöka luska mer i det!

Jacozz
Gäst
Jacozz

”Högtalargaller finns etsade direkt i aluminiumskalet på vardera sida om tangentbordet, en ganska intressant detalj som påminner om högtalargallren till Apples Macbook Pro-modell i samma storleksklass.”

Hehe, förutom att dessa stansade hål är runda och att tangentbordet är alu-färgat i stället för svart, är ju datorn en skamlös ripoff på mbp. 😛