Small preview image

Nintendo var först med att släppa information om deras rörelsesensorer i handkontrollern för spelkonsolen Wii. Under E3 tidigare i månaden visade så helt plötsligt Sony upp sin nya handkontroller, som även den nu använde sig av fysiska rörelser för att styra i spel som stödjer tekniken. Att detta skulle väcka diskussionerna var det väl knappast någon som motstred och det är därför ingen överraskning att Nintendo nu anklagar Sony för att helt enkelt ha kopierat deras koncept med rörelsesensorer i spelkonsolernas handkontroller. För att få ytterligare kraft i sina uttalande har man även vävt med Sonys användning av force-feedback teknik som man anklagas ha kopierat från Immersion Corp som vi rapporterade om tidigare i veckan.Nintendos brittiske huvudman, David Yarnton, är den som levererat de flesta verbala salvorna mot Sony.


“Historically we’re always developing new things. We know Sony have had a lot of issues with their rumble feature and they’ve had to withdraw it – because they didn’t innovate, they copied,” he said. “With Nintendo, I’m trying to think of anything we’ve copied… but I can’t.”


Huruvida Sony kopierat Nintendo är nog en fråga vi aldrig kommer få svar på, men att alla bra ideér kopieras förr eller senare är bara att inse. Sen återstår det att se om det gjorts på ett lagligt sätt och hur väl kopian står sig mot originalet.

Skriv en kommentar

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar

wpDiscuz