Sony menar allvar med sin trådlösa ljudteknik, och nu vill företaget på visa var skåpet ska stå för trådlösa hörlurar. Nya MDR-HW700DS har en basstation med stöd för 9.1-ljud via HDMI och toslink, som sänds trådlöst via tre olika frekvensband och med tre olika ljudprofiler.

Nya Sony MDR-HW700DS är ett par minst sagt påkostade hörlurar för entusiaster som vill ha trådlöst ljud för maximal rörelsefrihet, utan att behöva tappa allt för mycket i mån av ljudkvalitet. Hörlurarna är tänkta att användas både för gaming, film och musik, och kommer därför med flera olika ljudprofiler; Cinema, Game och Voice, varav sistnämnda är begränsat till stereoljud.

Som ingångar finns dels en vanlig analog stereoingång, men även en optisk ingång för toslink, samt inte mindre än tre stycken HDMI-ingångar. Med de två sistnämnda anslutningarna får hörlurarna stöd för 10 ljudkanaler i 9.1-format. Det finns stöd för flera olika ljudstandarder, däribland Dolby TrueHD, DTS, linjär PCM i upp till 7.1, DTS-ES, DTS-HD med flera.

mdr-hw700ds

Ljudet överförs sedan trådlöst till hörlurarna via tre frekvensband, på 2,4 gigahertz, 5,2 gigahertz samt 5,8 gigahertz. Sony utlovar en räckvidd på upp till 30 meter, så det bör inte vara några problem att röra sig fritt i rummet under musiklyssnande. Batteritiden sägs vara omkring 12 timmar efter 3 timmars laddnigstid, och MDR-HW700DS kan laddas via HDMI.

Sony_MDR-HW700DS_01

Hörlurarna har därmed en ganska imponerande uppsättning specifikationer, men det blir inte heller en billig historia. Hörlurarna kommer rullas ut i Europa nu under april månad, och tidiga listningar talar om en prislapp på strax över 4 000 kronor inklusive moms.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid