Asrock_X99_killer

Asrock hoppar på samma tåg som sina konkurrenter och visar upp tidiga bilder på ett av sina kommande prestandamoderkort till entusiastplattformen Haswell-E innan dess lansering. Mer specifikt kikar vi närmare på nya Asrock X99 Killer.

Vi har tidigare kikat närmare på de bilder och den information som släppts av MSI och Gigabyte kring deras kommande moderkortsmodeller för Intels nya entusiastplattform Haswell-E, som tar Haswell-arkitekturen till entusiastklassen med fyra DDR4-minneskanaler och mängder av annat godis. Nu har även Asrock visat upp en av sina modeller, X99 Killer, som vi givetvis passar på att kika lite närmare på.

Asrock_X99_killer_2

Precis som övriga X99-moderkort har X99 Killer fyra minneskanaler anpassade för upp till åtta DDR4-moduler kring LGA-2011-sockeln. För grafikkort finns det tre PCIe X16-platser, och mellan dessa finner vi två PCIe X1-platser för exempelvis ljud- eller nätverkskort. Vid I/O-panelen hittar vi dubbla ethernet-portar, en som ansluts via Intels egna nätverkskrets och en som ansluts via en Killer E2200-krets.

Asrock_X99_killer_4

Till skillnad från Gigabytes och MSI:s kort så saknar X99 Killer SATA Express-kontakter. Istället har moderkortet utrustats med tio SATA 6 Gbps-anslutningar samt en M.2-plats som fått stöd för PCIe X4. Den som vill använda sig av ny, snabb PCIe-lagring kommer därför behöva använda sig av det mer kompakta formatet snarare än de nya SATA Express-enheterna som är på väg ut på marknaden.

Asrock X99 Killer har ett preliminärt lanseringsdatum den 29 augusti med en ännu okänd prislapp. Vi bör därför räkna med att Intels nya Haswell-E-processorer dyker upp strax efter det, och att konkurrenternas kort hittar ut i butik ungefär samtidigt.

Via: Techpowerup

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid