Nu har det börjat dyka upp tester och förhandstittar på ATI Catalyst 3.8 på Internet och ett par av dem ar även genomgående prestandatester att bjuda på. Det verkar enligt dessa första tester som att 3.8-versionen av Catalyst inte bjuder på någon ökad prestanda över sin föregångare vid samma klockfrekvenser. Med den automatiska överklockningsfunktionen Overdrive ser vi dock vissa förbättringar i ett flertal tester, men mycket marginella sådana.
Enligt Accelenation använder Overdrive följande parametrar vid sin överklockning.
Vid 0-51°C överklockas GPUn till 432 MHz (max). vid 48° – 59°C klockas GPUn till 419 MHz och mellan 56° – 127°C ska kortet hålla originalklockfrekvens på GPUn.
Själv är jag lite skeptisk till överklockningsparametrar som förlitar sig på temperaturer men det ger onekligen tillverkare som satsar på exotiska kyllösningar vind i seglen.


Överlag verkar ATI Catalyst 3.8 vara en stabil och featurerik uppdatering men för de som inte sitter på ett Radeon 9800 XT verkar det inte ge några märkbara prestandaökningar.
Anandtech och Accelenation kan du hitta genomgående prestandatester och allmän information om de nya drivrutinerna från ATI. • Anandtech

 • Accelenation

 • Kommentera i forumet

 • Skriv en kommentar

  Var först med att kommentera!

  Notifiera vid
  avatar

  wpDiscuz