Small preview image

I en tid där vi är vana vid förseningar av både hård och mjukvara börjar det nu bli en trevlig ovana för de två stora processortillverkarna på marknaden att tidigare lägga sina lanseringar. Först var det AMD som gick från en lansering av Socket AM2 den 6 juni till redan den 23 maj och sedan har Intel gjort sitt yttersta för att få ut sina Core-baserade processorer så tidigt som möjligt. Nu senaste är det Intels server och arbetsstationschip som går under namnet Woodcrest. Woodcrest har samma grundarkitektur som Core 2 Duo modellerna Conroe och Merom men är alltså efterträdaren till Intels Xeon-familj. Till skillnad mot Conroe och Merom kommer Woodcrest fortsätta använda sitt tidigare familjnamn, Xeon. Dock kommer man införa nya sifferbenämningar för att särskilja de nya modellerna från dagens Xeon-processorer.Tidigare uppgifter har sagt att Woodcrest skulle tillkännages den 26 juni men nu säger nya uppgifter att det istället blir en lansering den 19 juni. Man väntas lansera sex olika Xeon-modeller den 19 juni baserade på Woodcrest kärnan och det med modellnummer från 5110 till 5160. Vilket kan jämföras med de Dempsey-baserade Xeon-modellerna som listas med 50xx-modellnummer.


Processorerna ska lanseras i 1.6GHz, 1.86GHz, 2.0GHz, 2.33GHz, 2.6GHz och 3.0GHz med 4MB delad L2-cache. De två lägst klockade modellerna använder sig av en 1066MHz processorbuss medan de övriga har en processorbuss på hela 1333MHz. Priserna ligger mellan $209 och upp till $851 för flaggskeppet.


DELA
Föregående artikelAbit AN8 32X
Nästa artikelPowerColor X1600 HDMI prototyp testad
Profilbild på Anton Karmehed
En glad teknik- och träningsnörd som efter 15 år på NHW fortfarande älskar vacker grafik och häftiga grafikkort. Varvar idag sin roll som chefredaktör med en och annan handstand samt vidhåller övertygelsen att du aldrig kan få för stor bild!

Skriv en kommentar

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar

wpDiscuz