Nu har det börjat dyka upp lite prisuppgifter för Intel Pentium 4 Extreme Edition och även om de är inofficiella talar de sitt tydliga språk, Smakar det så kostar det!
Vi skrev följande i vår recension av Pentium 4 Extreme Edition förra månaden;


”[..]Tyvärr finns det två stora nackdelar med Intel Pentium 4 Extreme Edition, tillgänglighet och pris. I dagsläget har vi ingen direkt information om något av dessa två bitar men vi är rädda att de två går hand i hand. Intels Pentium 4 3.2 GHz kostar i dagsläget runt 7000 kr i butik […]  Om vi sen lägger till kostnaden för en 2MB L3-cache på detta och det prispremium vi brukar se på nylanserade processorer är det rena fantasisummor vi pratar om.”


Trots detta uttalande hade vi nog inte väntat oss de priser som det nu ryktas om. Runt $1000 verkar styckepriset hamna på och om vi ser till vad prisrelationerna brukar bli i Sverige kan vi nog räkna med ett pris över 9000kr. En halvdan månadslön med andra ord.
Med dessa uppgifter i hand ser vi knappast ljust på framtiden för Pentium 4 Extreme Edition och väntan på Prescott blir allt större.


Läs mer på Xbit-labs.com.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid