Small preview image

Intel har utan tvekan bestämt sig för att inte ge AMD något gratis detta året och handlar det inte om att visa upp sin nya processorarkitektur vid väl valda tillfällen, långt innan dess lansering, kan man sänka sina priser för att ge AMD svårare att konkurrera. Det är just en prissänkning man satsar på härnäst när nu AMD lanserar inte bara sin mobila Turion 64 X2 processor med dubbla kärnor utan även strömsnåla Athlon 64-processor. Inte har nämligen bestämt sig för att sänka priserna på sina mobila Core Duo-processorer och det den 28 maj. Det handlar inte heller om några halvdana prissänkningar utan man har kapat priserna ordentligt för de tre modeller som påverkas. Processor:
Nuvarande pris:

Nytt pris 28 maj:
Core Duo T2600
$637

$423
Core Duo T2500
$423

$294
Core Duo T2400
$294

$241

Prissänkningarna gör det inte bara svårare för AMD att locka sina kunder utan banar även väg för Intels kommande Merom-processor (Core 2 Duo) som kommer ta över efter Core Duo (Yonah) på den mobila marknaden i augusti.


Intel kommer efter prissänkningarna ligga betydligt närmare AMD i sin prissättning för Turion 64 X2 som vi rapporterade om häromdagen där flaggskeppet, Turion 64 X2 TL-60 kostar $354. Så vi lär få se en betydligt hetare fajt på den mobila marknaden de kommande månaderna.

DELA
Föregående artikelApple counter-sues Creative
Nästa artikelSeagates uppköp av Maxtor har godkänts
Profilbild på Anton Karmehed
En glad teknik- och träningsnörd som efter 15 år på NHW fortfarande älskar vacker grafik och häftiga grafikkort. Varvar idag sin roll som chefredaktör med en och annan handstand samt vidhåller övertygelsen att du aldrig kan få för stor bild!

Skriv en kommentar

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar

wpDiscuz