Vi fullständigt vadar genom nya produkter på IFA-mässan i Berlin, men det innebär inte att alla lämnar ett genomgående positivt intryck. Vi stannar till hos Toshiba för att kika på den nya budgetdatorn Satellite Radius 11, som visar sig vara ett klockrent exempel på hur man inte bör marknadsföra en produkt på mässgolvet.

Vi har kikat på datorer i flera olika prisklasser på IFA, och den här gången är det dags att slänga ett öga på Toshibas nya modell i budgetsegmentet. Satellite Radius 11 heter modellen som fångar vår uppmärksamhet, men efter att bokstavligt talat ha vridit och vänt på datorn får vi passa på att dela med oss av mässans första sågning.

Satellite Radius 11 är som namnet antyder en dator i 11-tumsklassen, som riktas mot budgetmedvetna användare med sin ganska attraktiva prislapp på knappt 4 000 kronor. Skärmen har en upplösning på 1 366 x 768 pixlar och kan i likhet med exempelvis Lenovos Yoga-serie vridas 360 grader för att omvandlas till en surfplatta, alternativt ställas i tältläge för bekvämare filmtittande.

Det är åtminstone tanken, men i praktiken får vi konstatera att Toshiba inte riktigt nått hela vägen med Satellite Radius 11. Vi kan köpa att datorn känns ganska plastig, vilket är att vänta i den här prisklassen. Det som snarare stjälper produkten är skärmens ohyggligt dåliga betraktningsvinklar, som oundvikligen kommer göra sig påminda på en dator som är designad kring möjligheten att vrida skärmen i en uppsjö olika vinklar.

I övrigt har datorn specifikationer som känns typiska för prisklassen – en strömsnål Intel Pentium-processor, med 4 gigabyte internminne, 500 gigabyte hårddisk och Windows 8.1.

Förhoppningsvis är detta någonting Toshiba kan åtgärda innan datorn lanseras eller åtminstone rätta till i kommande revisioner. Tills dess får vi dock konstatera att Toshiba sätter ett tydligt exempel för hur man inte bör marknadsföra en produkt på en mässa som IFA.


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas G
9 Årtal sedan

YogaPad-ägare. Betraktningsvinklarna är bra och det är viktigt. Jag har min dator på mina resor och jag behöver vika runt den då och då när jag ska göra korta presentationer under möten. Om vinklarna varit kassa hade den funktionen varit helt onödig.

Marquzz
Marquzz
9 Årtal sedan

Dessutom tycker jag inte att det var så jättebillig heller, för 4k förväntar jag mig mer. En surfplatta för 4k har ju ofta en superbra skärm.