Kinesiska smartphonetillverkaren Huawei laddar för nylanseringar på IFA 2014 och under onsdagen håller företaget hov i Tyskland för att presentera sina nya produkter. Det ryktas bland annat om en riktig bjässe till telefon i phablet-klassen som med namnet Huawei Ascend Mate 7 sägs få en 6 tum stor skärm.

OBS! Hands-on video och högupplösta bilder kommer senare under dagen!

15:02 Huawei startar presskonferensen och berättar om hur företaget tar stormsteg på smartphonemarknaden, inte minst på den inhemska kinesiska marknaden. Företaget är fortfarande inte lika kända och stora i europeiska länder som Sverige men ambitionerna är stora.

15:20 Huawei aslöjar att man har tre nya smartphones på väg, Ascend Mate 7, Ascend Mate G7 och en specialversion av Ascend P7 med

15:30 Huawei börjar att prata om bjässen Ascend Mate 7 som kommer utrustad med en 6-tum stor skärm som bjuder på 1 920 x 1 080 pixlars upplösning och extremt tunna skärmkanter vilket gör att skärmen nästan ser ut att täcka hela telefonens bredd.

83% av Ascend Mate 7 utgörs av den 6 tum stora skärmen, att jämföra med exempelvis 80% på Galaxy Note 3 eller 69% på Galaxy S5.

Huawei har satsat hårt på att hålla måtten nere på den enorma Mate 7 och telefonen mäter bara 7,9 millimeter i profil och är bara några millimeter bredare samt längre än Galaxy Note 4. Vikten ligger på 185 gram.

15:50 Huawei är stolta över att man själva ligger bakom den kraftfulla systemprocessorn i Mate 7. Hisilicon Kirin 925 är en 8+1 kärnig processor som med fyra Cortex-A15 kärnor, fyra Cortex-A7 kärnor och en dedikerad hjälpprocessor ska ge både hög prestanda och låg energiförbrukning. Grafikdelen är kraftfulla Mali-T628.

16:00 En viktig punkt för telefonen är dess batterikapacitet där Huawei trots en riktigt slimmad design lyckats trycka in ett batteri på hela 4 100 milliamperetimmar och lovar en batteritid som överträffar alla andra telefoner i phablet-segmentet.

16:10 Mate 7 kommer även med en fingeravtrycksläsare på baksidan av telefonen där användaren bara behöver lägga fingret på läsaren som även ska ha en högre känslighet än många andra liknande sensorer.

Kameran i telefonen är på 13 megapixel baktill och 5 megapixel framtill där Huawei även tagit fram ett särskilt selfie-läge man kallad ”gruife” som låter dig fota en bredare bild för att få in hela grupper av människor i dina selfies.

Huawei Ascend Mate 7 får även stöd för LTE cat 6 för högre 4G-hastigheter.

16:05 Huawei kommer att lansera sin flaggskeppstelefon i flera olika färger men det är oklart när och till vilket pris telefonen dyker upp i Sverige.

16:20 Huawei vill även prata om Ascend G7 som är en ”premiumtelefon” med budgetpris. Prislappen ska inte ligga högre än runt 2 500 till 3 000 kronor.

Ascend G7 får en full-hd skärm på 5,5 tum och har ett metalskal med förhållandevis tunn profil och tunna skärmkanter – om än inte riktigt lika slimmad som sin storebror Mate 7.

16:39 Huawei tar nu upp priser och tillgänglighet för Ascend Mate 7 som lanseras i slutet på oktober på flera marknaden – dock inte Sverige. Standard-versionen av Mate 7 får 2GB internminne och 16 gigabyte lagringsminne samt en prislapp på 499 euro medan premiummodellen med 3 gigabyte internminne och 32 gigabyte lagringsminne kommer att kosta 599 euro.

Uppdatering: Vi har stora problem med nätet på plats i Berlin och ber att får återkomma med bilder och hands-on videos!

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid