Small preview image

Det nystartade företaget Turbo Cooling jobbar för närvarande på ett helt nytt kompressorkylningssystem tillsammans med den kinesiska industrikylaretillverkaren Taichi Industrial Corp. Målet är att utveckla och marknadsföra ett kompressorkylningssystem som ska vara redo för marknaden tidigt nästa år. När nu både OCZ och ThermalTake försöker att återinföra kompressorbaseras kylning på marknaden, efter att den varit ganska död ett bra tag, ser vi verkligen fram emot att se vad Turbo Cooling kan tillföra.



Vi har inte hört så mycket om hur väl OCZ CryoZ blivit mottagen och ThermalTake Xpressar har precis lanserats, men om båda företagen insett att det finns en marknad för kompressorkylning finns det alla möjligheter för Turbo Cooling att lyckas. Informationen som nått oss pekar i alla fall på att man kommer att ha en konkurrenskraftig produkt att erbjuda.


Kylaren som kallas Ice Age borde dyka upp på marknaden under första kvartalet och är nu i sista stadiet av R&D fasen. Preliminära tester med en Intel Pentium 4 3.2GHz (Prescott, het, het, het) och den mer nyligen lanserade Intel Core 2 Quad Q6600 (2.66GHz) visar lovande resultat med minustemperaturer långt upp i frekvenskurvan. Pentium-processorn lyckades nå 4.8GHz som bäst och med lite mer optimering hoppas man nå 5.0GHz.



Temperaturöversättning: 32°F = 0°C, 26°F = -3.3°C, 20°F = -6.7°C, 14°F = -10°C, 8°F = -13.3°C



Intel Core 2 Quad Q6600, med ytterligare två kärnor under huven, pressades till 4GHz stabilt vid 100% belastning. Man har även nått 4.1GHz efter att diagrammet ovan gjordes. Detta är ganska respektabla resultat med tanke på att huvudmålet med Ice Age är att skapa en överkomlig och attraktiv produkt för en bredare kundkrets.


Specifikationerna som släppts talar om för oss att Turbo Cooling har valt en kompressor från LG som ger enheten ett kylningsområde mellan -30°C till -5°C. Kappillärerna är fyllda med R134a kylmedie och hela kylaren sägs mäta 17.8 x 28 x 30.5 cm och ska INTE kräva att man göra några fysiska modifikationer i chassit man använder.


Kylaren skeppas med sammankopplade komponenter så det ska krävas ytterst lite arbete av användaren. Kylaren ska passa alla nuvarande och äldre processorsocklar, vilket omfattar; Intel Pentium D/Extreme, Celeron D, Core 2 Duo/Quad/Extreme processorer (all med samma sockets, vi vet), och AMD socket AM2, 754, 939 samt 940 processors. Hela systemet väger mindre än 11.3Kg.


Priset? Turbo Cooling hoppas kunna presentera sin enhet med ett riktpris på runt 2000 kronor. Det är ett pris i paritet med extrema vattenkylningskit, och baserat på vad vi sett idag lär Ice Age prestera betydligt bättre än alla vattenkylningslösningar vi sett.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid