Radeon RX 480 fångad på värmekamera under speltester

Radeon RX 480 jobbar i temperaturer mellan 75-80 grader

1

Med bara timmar kvar innan den officiella lanseringen dyker Radeon RX 480 upp i en video på Youtube där vi både får se grafikkortet övervakas av en värmekamera samt driva tunga spel.

Radeon RX 480 blir AMD:s första grafikkort baserat på nya Polaris-arkitekturen och med en mellanklasskrets tillverkad med 14 nanometer är det prestanda per krona som står i fokus. Lanseringen som sker under onsdag eftermiddag kommer att ge tydligare svar på hur väl AMD kan kontra dagens prisspressade konkurrenter och vilken prestanda per krona man verkligen kan leverera.

Medan NordicHardware och andra medier avvaktar att AMD ska lyfta sitt mediaembargo börjar en strid ström av informationsläckor att hitta ut på nätet. Portugisiska Teclab är en av dem som tjuvstartar genom att publicera en video på Youtube där Radeon RX 480 visas driva flera tunga spel som Shadow of Mordor, GTA V, The Division och The Witcher 3. I testerna ser vi både fps-värden samt temperaturer registrerade med realtidsmjukvara på skärmen.

Läs även: Krönika: Radeon RX 480 blir dyrare än väntat – AMD ”gör en Nvidia”

Grafikkortets interna tempdiod pekar på temperaturer mellan 75-80 grader celsius och när Teclab riktar en värmekamera mot grafikkortet avläser man temperaturer på runt 75 grader på baksidan av Radeon RX 480.

AMD:s pressmaterial för Radeon RX 480 ute i det fria

Hur temperaturerna matchas med ljuvnivå och vilken prestanda som konkurrerande grafikkort levererar i motsvarande tester återkommer vi till senare under dagen. Tills dess går det samtidigt att läsa på om den nya Polaris 10-arkitekturen och Radeon RX 480 genom det läckta pressmaterial som nu hittat ut på internet.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Pär
Pär
7 Årtal sedan

@3:53 om ni vill se värmekameran.