Gigabyte kommer att presentera sina nya GTX 1080-grafikkort på Computex men redan nu läcker bilder på flaggskeppet Gigabyte GTX 1080 Xtreme Gaming.

Gigabyte GTX 1080 Xtreme Gaming kommer att presenteras officiellt på Computex med fulla detaljer och specifikationer. Den bild som nu publiceras på Videocardz visar att Gigabyte gjort flera tydliga ändringar på sin nya GTX 1080-kylare. Även om den huserar tre stora fläktar, lik kylaren på GTX 980 Ti Xtreme Gaming , är mittenfläkten nedsänkt bakom de två övriga. Detta för att skapa ett något mer kompakt och kortare grafikkort och kretskortet verkar inte vara mycket större än det som Nvidia utvecklat för referensmodellen Founder´s Edition.

Grafikkortets kylare är även pimpad med en LED-belyst X-logo för att cementera produktfamiljen Xtreme Gaming.

Läs även: Rykte: Geforce GTX 1080 Ti sägs baseras på GP102 med 3 456 CUD-kärnor

Det är oklart exakt vilka övriga ändringar Gigabyte gjort i jämförelse med Nvidias referensmodell men kvalificerade gissningar skulle säga uppskruvade klockfrekvenser, mer påkostad och kraftigare spänningsdel – samt dubbla strömkontakter. Det senare så att överklockare och entusiaster inte ska få problem med otillräcklig strömförsörjning vid överklockning.

Läs även: Geforce GTX 1080 Founder’s Edition begränsas vid överklockning

Gigabyte väntas presentera alla detaljer för Geforce GTX 1080 Xtreme Gaming på Computex som går av stapeln den 31 maj – 4 juni. Vänta er färska videorapporter här på NordicHardware.

Vilka är dina favoriter
Vilken grafikkortstillverkare satsar du på i sommar, Gigabyte eller någon annan?
Geforce GTX 1080 på Prisjakt.se

Rubrik

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Nico
Nico
7 Årtal sedan

Jag hoppas på att Sapphire släpper ett kort med liknande design som deras 390X Nitro, saknar ljusa/vita kort på marknaden.

John
John
7 Årtal sedan

”31 juli – 4 juni” Blir väl inte rätt, eller? 🙂

Anonym
Anonym
7 Årtal sedan

”Computex som går av stapeln den 31 juli – 4 juni.”

Näääe.