Small preview image

Google fortsätter att utöka sin närvaro på mjukvarumarknaden och specifikt inom Internetsökning. Vissa röster har höjts på senare tid att Google tittat på väldigt mycket annat än just Internetsökning och deras sökmotor, men nu när man lanserar hela fyra nya produktertjänster är man tydlig på att det är fyra tjänster som just ska hjälpa och utveckla användandet av deras sökmotor. 


Google Desktop 4 är en vidareutveckling av Googles desktopmjukvara som gör det möjligt att baka in sökfunktioner och andra program direkt på ditt skrivbord.Google Co-op är en tjänst som förlitar sig på användarnas samarbetsvilja där man bland annat kan hjälp till med att lägga in länkar under givna kategorier för att man lättare ska kunna hitta det man söker efter.


Google Notebook är den enda tjänst som ännu inte lanserats och ska vara ett personligt webbläsarverktyg som låter dig kopiera länkar, text och bilder som man sedan lägger in i en onlinebaserad anteckningsbok, som man sedan kan dela med sig av till sina bekanta.


Google Trends ska vara en vidareutveckling av Google Zeitgeist som gör det möjligt att gå igenom flera års sökförfrågningar hos Google för att se hur trender och liknande förändrats genom åren.


Google fortsätter med andra ord att visa framfötterna och det känns väldigt svårt att se hu man skulle kunna förlora sin plats på tronen inom sökmotormarknaden.

DELA
Föregående artikelNy teknik sänker strömförbrukningen med 75% i en CPU
Nästa artikelAOpen EZ482
Profilbild på Anton Karmehed
En glad teknik- och träningsnörd som efter 15 år på NHW fortfarande älskar vacker grafik och häftiga grafikkort. Varvar idag sin roll som chefredaktör med en och annan handstand samt vidhåller övertygelsen att du aldrig kan få för stor bild!

Skriv en kommentar

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar

wpDiscuz