I och med den imponerande energieffektiviteten i Nvidias nya GM204-grafikprocessor har GTX 900-serien överklockningspotential som heter duga. Nu har den svenska överklockningaren Elmor kammat hem ett världsrekord genom att pressa GTX 980 till inte mindre än 2,2 gigahertz.

Redan med referenskylare finns det gott om utrymme för att själv tumma på klockfrekvenserna med GTX 980 och dess lillebror GTX 970, men det är när man börjar ta till mer exotiska kylningsmetoder som GM204-kretsen verkligen börjar imponera.

elmor_OC_scrnsht

Den svenska överklockaren Elmor har med hjälp av flytande kväve lyckats pressa ett Geforce GTX 980 från Asus till en klockfrekvens på 2,208 gigahertz vilket motsvarar en frekvensökning på strax över 80 procent. Det innebär ett nytt världsrekord för grafikprocessorer, som krävde en spänning på 1,212 volt.

I övrigt använde sig systemet av en Intel Core i7-5960X som överklockades till 5,586 gigahertz tillsammans med GDDR5-minne som kunde pressas till imponerande 8 392 megahertz. Allt som allt levererade systemet 9 568 poäng i 3DMark Fire Strike Extreme.

Fler detaljer om systemet finns att läsa på Hwbot.


Relaterade artiklar

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Marquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Elmor, still going strong! 🙂