Small preview image

Quad SLI är Nvidias svar på AMDs CrossfireX. Hela fyra stycken G92 chip som arbetar samtidigt för att ge den optimala spelupplevelsen och samtidigt spöa upp Radeon HD 3870X2, det är i alla fall vad dom tänkt. Quad SLI var inte färdigställt när lanseringen av 9800GX2 ägde rum, men nu några dagar senare är det dags. Flertalet recensioner ligger upp på nätet och dom pekar på, i stort sett, samma reslutat.



Quad SLI är verkligen en kraftfull skapelse, den kräver också sin processor. Vi har inte sett en recension där CPUn trummar på i frekvenser över 3.2GHz, och det är verkligen inte tillräckligt. Anandtech använde sig av en Skulltrail plattform, men fyra kärnor gör inte mycket nytta i det här fallet. Skulltrail är den enda plattformen som kan köra både Quad SLI och CrossfireX. Vi skulle dock föredra att processorn körs i minst 3.5-4GHz.

I vilket fall som helst är alla recensionerna eniga i sin slutsats. Med det system dom använde finns det inte mycket till anledning att köra Quad SLI med 9800GX2. Om Quad SLI slår Radeon HD 3870X2 och CrossFireX beror helt på inställningar i AA/AF. Det är något vi kommer titta närmare på i kommande tester. En sak tål att nämnas. Crysis är spelbart med alla inställningar på Very High med Quad SLI.


:: HotHardware :: LegitReviews :: PC Perspective :: HardOCP :: Anandtech :: Guru3D :: FiringSquad :: tbreak ::

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid