Arkadspelens storhetstid är förbi, men arkadinspirerade kontroller till moderna spelmaskiner finns kvar som populära tillbehör. Razers nya kontroll är byggd för Microsofts nya spelkonsol Xbox One, med kommer med hårdvara från Sanwa och möjlighet för egna modifikationer.

Razer tror på Xbox One som plattform för fightingspel och släpper nu en ny arkadkontroller anpassad för Microsofts nya spelkonsol. Razer Atrox, samma namn som användes för den Xbox 360-anpassade varianten, följer det klassiska arkadupplägget med en 8-vägs styrspak tillsammans med åtta arkadknappar tillverkade av Sanwa, tänkta att vara extra hållbara för riktigt intensiva fightning-turneringar.

rzr_atrox_xbox1_v3

Särskilt intressant är att Razer har lämnat dörren på vid gavel för moddare som vill anpassa sin Atrox ytterligare. Den svartgröna ovansidan kan enkelt bytas ut, exempelvis mot en med ett annat motiv än Razers logotyp, och insidan har enkelt åtkomliga kablar och komponenter. Det finns även ett utrymme där styrspaken och två reservknappar kan förvaras vid transport. För att göra modifikationer ytterligare ett steg enklare skickar Razer med en skruvmejsel vid köp.

Prislappen förväntas bli cirka 2 000 kronor i Sverige och ska börja levereras under nästa månad.

Källa: Razer


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid