Glädjande nog fortsätter Microsoft att visa stort förtroende för Windows och PC som spelplattform. På Twitter avslöjar nu Microsofts Xbox-chef att det snart är dags att prata om gaming på Windows 10. En tydlig signal till spelare och PC-användare att spelkonsolen Xbox är långt ifrån den enda spelplattformen som spelar roll hos mjukvarujätten.

Xbox-chefen Phil Spencer svarade ett fan på Twitter angående vilka planer Microsoft har för att visa upp mer av Windows 10-gränssnittet på spelkonsolen Xbox. Svaret som följer den tidigare linje Spencer hållt fast vid, att Windows och PC:n är mycket viktig för spelmarknaden, pekar på att vi snart får veta mer om vilka fördelar Windows 10 kan medföra för gamers.


Windows 10 kommer att förena Microsofts olika hårdvaruplattformar där surfplattor och smartphones kommer drivas av samma grundoperativsystem för att ge en enhetlig användarupplevelse. Microsoft kommer självfallet optimera gränssnitt och funktionalitet för respektive plattformen men med en gemensam grund ska det bli både lättare och effektivare för utvecklare att få in sina applikationer och program i alla möjliga former av enheter.

Directx 12 blir en av nyheterna för Windows 10-gamers

Några av spelnyheterna i Windows 10 är redan avslöjade, bland annat grafikgränssnittet DirectX 12. Vilket Microsoft lovar ska medföra ökad prestanda och högre effektivitet i 3D-grafik, inte minst på mindre kraftfulla system. 

Det är fortfarande lite oklart hur Windows 10 kommer att användas tillsammans med och eventuellt implementeras i spelkonsolen Xbox One men det verkar som att vi i januari 2015 får fler svar på våra frågor när Microsoft kickar igång sitt Windows 10 consumer event. Ett event som går av stapeln den 21 januari och fått namnet ”Windows 10: The Next Chapter”.

Relaterade artiklar:

 

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
RudolfDenRödeAlabasterjonesMorkulOldvikingschool Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
antebhy
Gäst
antebhy

Tänk om vi kunde spela gamla xp-spel på 10an också. På vista, 7 och 8 fungerade inte mertalet av de gamla klassikerna. Exempelvis Red alert 2.

Medlem
Clarence Hogland

suck…dom som redan var så bra. Dom höll sig borta. Snälla låt detta fortfarande vara skitsnack som vanligt.

Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

[quote name=”antebhy”]Tänk om vi kunde spela gamla xp-spel på 10an också. På vista, 7 och 8 fungerade inte mertalet av de gamla klassikerna. Exempelvis Red alert 2.[/quote]

Heh… Vet ej om jag hade tur då för alla äldre spel flöt på fint utan konstigheter(bortsett från att muspekaren får en vidrig acceleration) på Windows 8. Vilket inte var samma för Vista och 7.

Morkul
Medlem
Morkul

Fler och fler spel blir ju cross platform och och använder sig inte av DirectX så Microsoft blir ju tvungna att göra någonting innan allt för många hemanvändare går över till Linux.

Anton Hägglund
Medlem
Anton Hägglund

[quote name=”antebhy”]Tänk om vi kunde spela gamla xp-spel på 10an också. På vista, 7 och 8 fungerade inte mertalet av de gamla klassikerna. Exempelvis Red alert 2.[/quote]

Vilka spel snackar du om? ”mertalet” pekar på någon form av majoritet, något som jag verkligen inte ser och tvivlar att du har någon grund på. Jag har använt 7 i flera år och nu 8 i ca 1½ år, jag spelar nästan uteslutande äldre spel, och jag har då verkligen inga större problem det. Tycker folk ska sluta smutskasta w8 nu, det är inte så dåligt som folk påstår.

RudolfDenRöde
Gäst
RudolfDenRöde

Signaturen ”Strejf” på MinHemBio är ett troll, anställt av Microsoft för att vara med i varje tråd om Microsoft och där prata i positiva ordalag om vad helst Microsoft gör. MinHemBio verkar av någon anledning dessutom inte göra något åt det, trots att företagsanvändare enligt reglerna skall ha registrerat sig som just företagsanvändare.